Anasayfa

Menemen'de bin kişilik aşure dağıtıldı

İzmir'de Menemen Eğitim Gönüllüleri Derneği üyeleri, Hicri muharrem ayı dolayısıyla Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin öğrenci ve velileriyle diğer vatandaşlara aşure ikram etti.

Haber Giriş : 2012-12-06T16:15, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Okulda düzenlenen programda, ney eşliğinde Kerbela olayının anlatıldığı şiir ve kasideler okundu, Hz. Hüseyin (RA) yâd edildi.

Dernek Başkanı Burhanettin Aydın, yaptığı açıklamada muharrem ayında şehit edilen Hz. Hüseyin'i anmak ve insanlığın üzerinde bıraktığı derin üzüntüyü hissetmek istediklerini söyledi. Daha sonra bin kişilik aşure, yönetim kurulu üyeleri ve okul idarecileri tarafından dağıtıldı. Programa Menemen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü lhami Dağlargüler, İlçe Müftüsü İsa Solmaz, AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran, esnaf odaları başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Cihan Haber Ajansı