Ödemiş'e bağlı Orhangazi köyündeki üreticiler, sulama suyunun az ve pahalı olmasından yakınarak, Beydağ Barajı'nın suyunu istediler. Köy Muhtarı Erdal Ünlü, kuşbakışı birkaç kilometre ötedeki barajın suyundan faydalanmak istediklerini, köydeki üreticilerin artık sulama maliyetini karşılayamaz duruma geldiğini söyledi.
Yaklaşık 300 kişinin yaşadığı, her geçen gün verdiği göçler nedeniyle nüfusu azalan Orhangazi köyünde ağırlıklı olarak salatalık ve tütün ekiliyor. Köydeki üreticiler sulama suyunun saatine 35 lira ödüyor.
Küçük Menderes sulama projesinde yer almayan köyün sulama sorunu çözülmezse üretimin yapamaz hale geleceğini belirten Muhtar Ünlü, "Köyümüz Beydağ Barajı'na kuşbakışı 2-3 kilometre uzaklıkta. Ama köyümüz Kiraz yolu üzerinde olduğundan projede değil. Biz buna karşın bu barajımızın suyundan yararlanmak istiyoruz. Köyümüz Ödemiş'in en zor şartlara sahip köylerinden biri. Salatalık üretimi yapmamız için kullandığımız suyun saatine 35 lira ödüyoruz. Ödemiş'teki en pahalı suyu biz kullanıyoruz. Üründen kazandığımız para su maliyetine zor yetiyor. Köyümüzün dağlık arazisi orman arazisi oldu, çam dikildi. Koyun keçi bakamaz olduk, tek geçimimiz salatalık. Onu da sulama yüzünden ekemezsek neyle geçineceğiz? Yetkililer sesimizi duysun. Biz köyümüzde kalıp üretime devam etmek istiyoruz" diye konuştu.
Orhangazi köyünün talebini yerinde dinleyen Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan ise, "Köy halkının haklı bir talebi var. Köy, Beydağ Baraj Gölü'ne kuşbakışı çok yakın. Projeye göre bu köyümüz Küçük Menderes sulamasından yararlanamayacak. Ama üretimi seven fedakar köyümüzün suya kavuşması lazım. Biz birlik olarak gereken kapıları çalmaya, bu köyümüzün sorununu anlatmaya hazırız. Sulama projesi üreticiye de can suyu olacak. Orhangazi de bu projeden yararlanmalı" dedi.