Anasayfa

Okula bağış aldığı gereçesiyle verilen bir ceza daha iptal edildi

Haber Giriş : 2012-12-26T07:07, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Okula bağış aldığı gerekçesiyle toplamda 3 Bin 738 kişiye soruşturma açılmıştı. Bu soruşturmalardan biri de Gaziantep Merkez Şehit Kamil İlçesi Gazikent İMKB Ortaokulu Müdürü Ergün FİRİK hakkında idi. Ancak Mahkeme, 2011/40 sayılı Genelge'ye aykırı davrandığı gerekçesiyle 1702 sayılı Kanun'un 20. maddesinin birinci fıkrası gereği ihtar cezasıyla cezalandırılmasına ilişkin Şehit Kamil Kaymakamlığı (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü) işleminin iptali için açılan davada, işlemi iptal etti.

Gaziantep 2. İdare Mahkemesi, kararında; "okul ve kayıt dönemlerinde okul aile birliklerinin gelir kaynakları arasında yer alan bağışların talep edilmeyeceğine ilişkin hüküm bulunmakla birlikte, söz konusu bağışların kesinlikle kabul edilemeyeceğine ilişkin bir hükme yer verilmediği soruşturma raporunda, davacının görev yaptığı okul aile birliğine yapılan bağışların velilerden veya öğrencilerden talep edildiği ya da herhangi bir zorlama sonucunda elde edildiği hususunda bir bilgi ve belgenin bulunmadığı, bu yönde bir şikayet dilekçesinin de olmadığı okul aile birliğinin banka hesabında bağış bulunmasının tek başına davacının zorla bağış alamayacağı anlamına gelmeyeceği, dolayısıyla davacıya isnat olunan disiplin suçunun açık ve net olarak ortaya konulamadığı anlaşıldığından disiplin cezasına konu fiilin sübut bulmadığı sonucuna varılmıştır.

Bu durumda davacının isnat olunan filli işlediği konusunda açık ve net bir delil bulunmadığından tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmamaktadır.” ifadelerine yer vererek, dava konusu disiplin cezasının iptaline karar verdi.

Memurlar.Net - Özel