Anasayfa

Bakan Avcı, alan değiştirenlerin sesine kulak versin

Haber Giriş : 2013-02-06T00:06, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Sayın bakan öğretmenler 4+4+4 nedeniyle fazlaya çıkınca ülke genelinde özür grubu yer değiştirmede mağdur oldular. Bunun üzerine bakanlık bir formül buldu ve alan değişikliğini açarak özür grubu atamalarını yapmaya çalıştı.

Bu da yetmedi memurluğa geçirdiği öğretmenler oldu.

Daha sonra dönemin bakanı alan değiştirenlerin eski branşlarına geçmeleri için yeşil ışık yaktı medya önünde. Derken açıklama geldi ve açıklama ile herkes şok oldu.

Özrü nedeniyle alan değiştirenlere çoluğunuzu çocuğunuzu bırakın eski İlinize dönün sizin branşınızı iade edelim denildi. Şaka gibiydi adeta.

Şimdi siz özür grubu atamalarını yapıyorsunuz bu öğretmenlerin alanlarına geçiş hakları yok. Memur olanlara başvuru hakkı verdiniz ama bence bu yeterli değil.

Bakın bir öğretmen ne diyor bu konuyla ilgili;

“Değerli Maksut Hocam ,memurlar.net teki son yazınızı okudum,gerçekten çok haklısınız. MEB bu kadar açık varken neden 2012 yaz dönemi özür durumu ataması sırasında norm açığı yok diye tayin hakkı vermedi. Ben de o mağdurlardan biriyim. Bilecik’te Okul müdürüydüm çocuğumun hastalığından dolayı hastalığın tedavi edilebileceği Bursa’ya sınıf öğretmeni olarak tayin istedim açık yok deyip hak vermedi. 12 yıl bilfiil köylerde çalışmış biri olarak bu durum çok zoruma gitti. Daha sonra yan alan hakkı tanıdı,düşünün bir yanda hasta çocuğunuz diğer yandan yıllarca çok başarılı bir şekilde yaptığınız branşınız, siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Tabi ki çocuğun sağlığı..Mecburen yan alana geçip Müzik öğretmeni olarak müdürlüğü de bırakarak Bursa’ya geldim. Ama gönlüm hep branşımda. Bildiğiniz gibi MEB öyle bir hak tanıdı ki akla zarar. Alanınıza dönmek için geldiğiniz yere gidin dedi. Ancak şimdi bakıyorum Bursa da yüzlerce sınıf öğretmenliği açığı var. Buna ne denir bilmem ama ,özür atamasından dolayı zorunlu olarak alanını değiştirip yeni branşında mutsuz olan o kadar meslektaşım var ki anlatamam. Bu konuyu dile getirmenizi dört gözle bekliyorum.Saygılar,sevgiler”

Sayın bakan sizce haklı mı bu öğretmen. Bugün özür grubunda 214 kadronun açık olduğu Bursa ilinde mutsuz olarak yan alanında çalışan öğretmenin hakkını ne zaman ve nasıl teslim etmeyi düşünüyorsunuz? Siz İbrahim öğretmenin yerinde olsaydınız çocuğunuzun sağlığını mı düşünürdünüz yoksa branşınızı mı?

İl içerisindeki alan değişikliklerinde de çok mutsuzluklar var. Onların da 4+4+4 mağduriyeti nedeniyle yaşadıkları sorunun düzeltilmesi gerekiyor. Fakat yukarıdaki örnek konuyu özetler nitelikte olduğu için paylaşıyoruz. Keşke bürokratlarınız biraz geleceği görebilseler de bu hatalara düşmeselerdi. Gerçi onlar düşünseler bile düşündüklerini bırakın uygulamayı anlatamayacak kadar etkisiz bir süreçten geçmişlerdir…

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Memurlar.Net