Anasayfa

Talihsizlik peşlerini bırakmadı!

Yılbaşı gecesi sahnede düştü, yaşamı altüst oldu

Haber Giriş : 2013-02-11T13:25, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

İZMİR’de, 2012 yılının ilk dakikalarında, yılbaşı eğlencesi sırasında şarkı söylerken sahnede oynayan seyircisine takılarak yere düşen şarkıcı 39 yaşındaki Ayşegül Ören’in kalça kemiği kırıldı. Yürüyemez hale gelen Ören, sahnelerden uzak kaldığı için ekonomik zorluk içerisine girdi. Ayşegül Ören'in yaşamı kendisine bakan annesi 76 yaşındaki Muazzez Ören’in de düşerek kalçasından rahatsızlanıp yatmak zorunda kalması ile kabusa döndü. Ören, "Anne-kız, yokluk içerisinde büyük acı yaşıyoruz" dedi.

İzmir'in eğlence mekanlarının tanınmış şarkıcılarından olan ve sahnede sadece 'Ayşegül' adını kullanan Ayşegül Ören, Karşıyaka İlçesi'ndeki Öğretmenler Lokali’nde yılbaşı gecesi sahneye çıktı. 2012 yılına, geceye katılanlarla birlikte giren Ayşegül Ören, sahnede şarkı söylemeye başladı. Kendisini izleyenlerin arasında dolaşıp şarkılarını söyleyen, hem de yeni yıllarını kutlayan Ayşegül Ören, sahneye döndüğünde, oynayanlardan birine takılıp yere düştü. Acı içerisinde kalan Ören, sağlık ekiplerince ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalça kemiğinin kırıldığı belirlenen Ayşegül Ören, daha sonra sevk edildiği Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Ortopedi Kliniği’nde bir dizi ameliyatın ardından taburcu edildi.

Kalçasındaki kırık nedeniyle uzun süre yatmak zorunda kalan Ayşegül Ören, sahnelere de çıkamayınca maddi sıkıntı çekmeye başladı. Anne Muazzez Ören’in babasından kalma aylığı ancak, ev kiralarını karşılamaya yetti. Bir süre sonra, daha ucuz bir olduğu için başka bir apartmanın zemin katındaki daireye taşınmak zorunda kalan Ören ve annesi, güçlük içinde ve yakınlarının yardımlarıyla hayatlarını sürdürmeye çalıştı. Bu sırada Ayşegül Ören, yıllardır yanlarında çalıştığı eğlence mekanı sahiplerinden beklediği desteği de göremediğini savundu.

TALİHSİZLİK PEŞLERİNİ BIRAKMADI

Sahnedeki kazadan 1 yıl geçmesine rağmen özel alet yardımıyla yürüyebilen Ayşegül Ören’in talihsizliği bununla da bitmedi. Ören’e bakıp ihtiyaçlarını karşılayan annesi 76 yaşındaki Muazzez Ören de, geçen hafta rahatsızlanarak yere düştü. Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan anne Muazzez Ören’in de kalçasından çatlak oluştuğu belirlendi. Doktorların uzun süre yatması gerektiğini söylediği anne de, taburcu edilerek evine götürüldü. Ayakta özel alet yardımıyla durabilen Ayşegül Ören ile sürekli yatması gereken annesi Muazzez Ören, sıkıntılarıyla başbaşa kaldı. Tekrar sahnelere dönmeyi çok istediğini söyleyen Ayşegül Ören, şöyle dedi:

"Kalçamdaki rahatsızlıktan dolayı sahnelere dönemiyorum. Annemin de bu rahatsızlığının ortaya çıkmasıyla büyük güçlük çekmeye başladık. Şimdi hangimiz hangimize bakacak belli değil. Kaderimizle başbaşa kaldık. Bize yardım edilmesini bekliyorum. Bu süreci atlattıktan sonra tekrar sahnelere dönüp eski mutlu günlerimizi yaşamak istiyoruz."

DHA