Anasayfa

Bernay, kendini savundu

Haber Giriş : 2005-11-25T10:54, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, üniversiteye yönelik kadrolaşma ve usulsüz ihale iddialarıyla ilgili olarak, "Devletin tüm denetim mekanizmalarına açığız" dedi.

Prof. Bernay, dün 19 Mayıs Üniversitesi ile ilgili TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasına yönelik soruları yanıtladı. Devletin denetim mekanizmalarından geçmeye hazır olduğunu belirten Bernay, üniversitenin ideolojik kadrolaşmayla suçlanmasına ise "Bunu anlayabilmiş değilim. Bilsek, bizim de ona göre cevap verme hakkımız var" yanıtını verdi.

Prof. Ferit Bernay, şunları söyledi: "Üniversitelerin özerkliğinin sindirilememesi ve üniversitelerin, aydınlanma devriminin yılmaz bekçileri olduğunun tam olarak anlaşılamamasından dolayı bu tür iddialar ortaya atılıyor. Üniversite özerkliği kavramının boyutlarının, henüz Türk siyasileri açısından tam kavranamamış olduğunu düşünüyorum."

Radikal
memurlar.net