Anasayfa

İİBF mezunları 26 Nisan'da eylem yapacak

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunları, yaşadıkları işsizlik sorununa dikkat çekmek için 26 Nisan Cuma günü alanlara inecek.

Haber Giriş : 2013-04-16T17:35, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Türk Büro-Sen'den yapılan açıklamaya göre, İİBF mezunları 26 Nisan Cuma günü eylem yapacak. Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş'u makamında ziyaret eden grup temsilcileri Mehmet Yorgan, Özkan Işık ve Çağatay Gürler 26 Nisan'da gerçekleştirecekleri eylem için sendikadan destek istedi. Görüşmede İİBF mezunları, mezun sayılarının 350 bin olmasına rağmen kendilerine bu sene verilen kadro sayısının 722 olmasının adaletsizlik olduğunu, hak ettikleri kadroların kendilerine verilmesi için eylem düzenleyeceklerini bildirdiler.

Sendika Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ise, "Mücadelenize kararlılıkla devam ettiğiniz sürece, Türk Büro-Sen sizlerin yanında olmaya devam edecektir. Siz yeter ki mücadele etmekten vazgeçmeyin. Hakkınız olan kadroları alabilmeniz için maddi ve manevi tüm desteğimizi sizlerden esirgemeyiz" dedi. Yokuş'un İİBF'lilerin sorunlarını kamuoyunun dikkatine sunmak üzere, 26 Nisan Cuma günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde gerçekleştireceği eylemde de bir konuşma yapacak. İİBF'liler tarafından kitlesel basın açıklaması da yine aynı tarihte Bakanlık önünde gerçekleştirilecek.

Memurlar.Net