İlk tören, TBMM bahçesinde yapılacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekilleri ile TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak, saygı duruşunda bulunacak, İstiklal Marşı'nı okuyacak.
Çiçek başkanlığında, Bakanlar Kurulu üyeleri, eski ve yeni milletvekillerinden oluşan heyet, daha sonra Anıtkabir'i ziyaret edecek. Anıtkabir'e saat 09.15'te çelenk konulmasının ardından, özel defter imzalanacak.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, daha sonra Tören Salonu'nda kutlamaları kabul edecek.
Genel Kurul, öğleden sonra özel gündemle toplanacak. Birleşim açıldıktan sonra İstiklal Marşı okunacak. TBMM Başkanı Çiçek'in konuşmasının ardından, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da birer konuşma yapacak.
Çiçek, akşam Tören Salonu'nda resepsiyon verecek.