Anasayfa

Adana'da termometre 45 dereceyi gösterdi

Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası tüm yurdu etkisi altına alırken, Adana'da Nisan ayında termometre 45 dereceyi gösterdi.

Haber Giriş : 2013-04-28T10:33, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası cuma gününden itibaren Türkiye'de yaz sıcaklarının yaşanmasına neden oldu. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkarak 5 ila 8 derece yükseldiği Türkiye'de bundan en fazla Adana etkilendi. Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Adana'da nisan ayında termometreler 45 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar ise serinlemek için parklara akın etti. Atatürk Parkı'na gelen vatandaşlar, ağaç gölgesinde oturup ayran içerek serinlemeye çalıştı. Çocuklar ise her zaman olduğu için serinlemek için DSİ'ye ait sulama kanalını tercih etti. Kanala girip yüzerek serinlemeye çalışan çocuklar havuzlar paralı olduğu için gidemediklerini söyleyerek, "Bizde hava çok sıcak olduğu için kanalda serinliyoruz. Nisan ayında olmamıza rağmen hava çok sıcak. Sıcaktan bunaldığımız için yüzüyoruz" dediler.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesine göre sıcaklığın pazartesinden itibaren mevsim normallerine düşeceği, önümüzdeki hafta sonu ise yağış görüleceği yönünde.

İhlas Haber Ajansı