CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi programına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Çelik, bu sayıya yıl içinde 11 bin kadro daha eklemeyi hedeflediklerini, ek ders ücretinde de, öğretmenleri rahatlatacak bir artış yapacaklarını belirtti.
Bakan Çelik, 20 bin öğrenmenin emekli olduğunu ve bakanlığın bu kadronunun yüzde 80'inin hemen atama yetkisine sahip olduğunu belirtti.
Çelik gerekli talimatı verdiğini ve 16 bin öğretmen kadrosuna şubat ayında atama yapılacağını söyledi. Çelik, bütçe kanunda kamu genelinde serbest bırakılan 21 bin kadronun yarısını alabileceklerini belirtti.
Böylece bu yıl 26 binden fazla öğretmen atayabileceklerini belirten Çelik, ek ders ücretlerine de artış yapacaklarını söyledi.
CNNTURK