Anasayfa

Erdoğan: Twitter diye bir bela var/ Video

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk'te gündemi değerledirdi. Erdoğan, Taksim'e yapılacak caminin yerini de açıkladı. Gezi Parkı için yapılanlara dikkat çekti. 'Ayyaş' sözü ile ilgili özür diledi

Haber Giriş : 2013-06-02T18:16, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Habertürk, Bloomberg TV ve Show TV'den ortak olarak canlı yayınlanan programda Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlıyor..

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

-Şuan Taksim Meydanı'ndaki AKM'yi yıkıp o alanı ve yanında alanı da kullanarak yeni bir eser yapalım. Biz orada 3-4 değişimle tarih-kültür-çevre ve yayalaştırma çalışmalarımızla o alan yeni bir estetik kazanacak.

F.Altaylı: Bu projeler öncesinde halka sordunuz mu? Bu alanda böyle bir çalışma yapacağız dediniz mi? Anket yaptınız mı?

Erdoğan: Bizzaten bunu yapacağımızı CHP'nin yıktırdığı Topçu Kışlası'nın tekrar yapacağımızı söyledik. Bunlar hep karşılar. Bugün de 3. köprünün oraya gitmiş eylem yapıyorlar. Neymiş oralar da ağaçlar kesilecekmiş. Yok böyle bir şey..

TAKSİM GEZİ PARKI OLAYLARI

Erdoğan: Burada asıl mesele AVM değil. Ben AVM yapılacak derken sadece AVM demedim. Seşhir müzesi de yapılacak dedim. Bir de milli bir kütüphane yapacağız. Rami Kışlası'nı da yapacağız.

Çılgın proje diye bahsettiğimiz olayın devamı bu. 2011'den bugüne kadar söylenen şeylerdi. O zamanki projede bunlar zaten vardı.

Koç Üniversitesi ormanlık alana yapıldı. Ben İstanbul BŞB Başkanıyken bunun mücadelesini çok verdim. Karşı çıktım. Ben hapisteyken. Ve Başbakan olduktan sonra da takibini yaptırdım ve davayı kazandık. Şuan üniversite bize kira ödüyor.

CHP biz yokuz diyor ama olayların içinde hep onlar da var. MHP ve BDP bu işe bulaşmadı CHP ortada yanlız kaldı.

Aşırı uçlar araçları yakıp yıktı.

Bunları neden yapıyorsunuz. Neden böyle yaptınız. Seçim hakkınız mı elinizden alındı?

Fatih Altaylı: İlk orada küçük bir grup vardı. Polisin ağır hamlesi oldu. O grup parkta küçük bir eylem yapıyordu. Polisin saldırısı sosyal medyada yayılınca olaylar böyle büyüdü. O olay öncesi sert tepki olmasaydı eminin buraya o kadar insan gelmezdi..

Erdoğan: İnsanların genlerinde olan yaklaşım tarzları var. Orada olmaları yasaksa orada kalıp terörize eylemler yapabilir. Aynısını TEKEL işçileriyle de yaşadık. Aylarca orada da o iş çözüme kavuşmadı.

Gezi Parkı olayına gelince. Twitter denen bir bela var. Bütün yalanlar orada. Ölenler oldu, photoshopla cesetler yapıldı. Ben de istesem 200 bin kişiyi Kazlıçeşme'de toplarım. Buna parti olarak gücümüz var. Ama parti tabanımız hep 'Sessiz mi kalacağız' diye bize ulaştı. Ama biz sukunet telkin ettik durduk.

Toplu gösteri yerleri bellidir. Git yürüyüşün yap. Kanunlar var. Ben istediğim yerde yürür toplantı yaparım dersen olmaz. Siz istediğinizi yaparken toplumun diğer kesimlerine saygı göstermeyecek misiniz?

Avrupa da olduğu gibi bizde de olmasını istemediğimiz olaylar oluyor. Keşke bunlar olmazsa.

Şimdi Asya ve Avrupa'da iki büyük meydan yapıyoruz. Ama iç mekanlarda böyle eylemlere izin verilmez. Esnafı var vatandaşı var. Onları neden etkiliyorsunuz.

TÜRK TELEKOM ARENA'NIN AÇILIŞINDA OLAYLAR..

400 milyon TL para harcadık ve ülkemize büyük başarılar kazandırmış kulübümüze böyle bir stad yakışır dedim ve arkadaşlarımızla stad yapma kararı aldı.

Oranın açılışında bazı gruplar her türlü hakareti yapıyor. Hakaret etmek hak mıdır? Bunların güç aldığı siyasetçi ve yazarlar da 'Başbakan diktatör oldu' gibi şeyler yazıyor.

Biraz müsade edin de biz de sesimizi çıkaralım. Benim de yapım var. Ben de konuşacağım. Hakaretler karşısında dilsiz değilim konuşacağım.

ATATÜRK HAVALİMANI'NIN BÜYÜK BÖLÜMÜ YEŞİL ALAN OLACAK

Önümüzde yerel seçimler. Olaylar Gezi Parkı ile ilgili değil. İstanbul'u AK Parti'den nasıl alabiliriz düşüncesindeler. 3. Havalimanını yapıyoruz. Atatürk Havalimanı'nın büyük bir kısmını yeşil alana çevireceğiz.

Projeler bitince Taksim'deki ağaç sayısı artacak. Taksim'e bir cami yapacağız.Orada Maksim'in hemen arkasında cami olacak.

Bizim medeniyetimizin çok açık ve net görüntüsü olacak.

ALKOL DÜZENLEMESİ

Fatih Altaylı: İki ayyaş derken kimi kasttettiniz? Kimisi Atatürk'ü anladı. Kimden bahsettiniz?ü

Erdoğan: Bu söz bitim toplumda laf ola diye sözlenen iki kişiyi belirtmek için söylenir. Orada belki Atatürk'ün de imzası da yokturdur. CHP rastgele konuşuyor ama bilmiyor. Çok talihsiz bir grupları var.

Ben insanımı seviyorum. Alkolik olmalarını istemem. Alkol sağlığa zararlı. Kalp, karaciğer hepsininde sorun olduğunda kökü alkol.

Bize düşen nedir. Gitsin istediği gibi kendini bıçaklasın intihar etsin.z Onlara karışmıyoruz. Bizden önce gençliğin korunması adı altında kötü alışkanlıklara karşı devlet tedbiri alır diyor.

Şimdi kalkmış diyorlar ki dinin emri diye yapıyorlar diyor.

AYYAŞ DEDİĞİM İÇİN KIRDIKLARIM VARSA ÖZÜR DİLERİM

Bu eğer insan için iyi birşeyse ki din zaten kötü birşeyi emretmez. Bunu yapmak kötü birşey mi?

Biz muhafazakar demokrat partiyiz. Biz bunları söyleriz. Bundan rahatsız olanlar varsa onlardan özür dilerim de.

Ben vatandaşlarımı sevdiğim için sigarayı da bırakmalarını istiyorum. Dünya Sağlık Örgütü'nden ödül aldık.

Alkolü olarak gidip alkol almayan birine çarpıp öldürünce ne olur. Kati oluyor.. Siz bunun alt yapısın yapın onların cezalarını arttıralım.

SURİYE KONUSU

Fatih Altaylı: Suriye konusunda 'gidecek denilen Esed 2 yıl koltuğunda. Türkiye yalnız mı bırakıldı?

Erdoğan: Ben birşeye inanıyorum. Bu adam gidecek. Giderek de güç kaybediyor. Karada muhalifler güçlü, Havada Esed güçlü.

Biz Türkiye olarak sıkıntı yaşıyoruz. 300 bin sığınmacıya bakıyoruz. Buy sayı ileride artabilir.

Şimdi siyasi mezhepçilik sorunu da çıktı. Reyhanlı'daki son olay bunun örneği. Yüzde 72 oy aldığımız bir yer Reyhanlı. Orada 52 vatandaşımızın öldürülmesi sıradan bir olay değil.

Orada sınıra yakın yerde PYD var. Bir yanlışın içine düşerlerse tavrımız değişecek.

Rusya'ya ziyaretimiz olacak. Rusya ile Suriye konusunu görüşeceğiz. Rusya, Suriye konusunda ısrarını sürdürdükçe tüm o coğrafyadaki Esed'e karşı olan ülkelerin desteğini kaybediyor.

ABD konusunda da Obama ile görüşmemizden yüzde 100 olmazsa da iyi bir sonuç aldık.

TAKSİM OLAYLARINDA MEDYAYA GÖSTERİLEN TEPKİ

Bütün medya demeyelim. Burada bazı medya gruplarıı bunların yanında yer aldılar. Öyle gazeteler oldu ki; özellikle köşe yazarları ve atılan başlıklarla provokatif çağrılar yaptılar. Ve biz bunları okuduğumuz anda dedik ki biz nereye gidiyoruz.

Aracı reklam kurumları gazetelere ve televizyonlara reklam vermiyormuş. Böyle bir şey olabilir mi? Bu bir defa medya grupları için ve ülke ekonomisi için bir sıkıntı. Ben çok açık net söylüyorum. Arkadaşlara dedim bu kuruluşları bir tespit edin. Hangi kuruluşlar şirketlerin reklam vermelerine ambargo uyguluyorlar. Gereğini yaparız. Başı boş bırakmayız. İdeolojik davranmak suretiyle holdinglerin reklamını vermiyor.

Çok enteresan bir noktaya zemin hazırlıyor. 'Biz istediğimiz zaman bunu yaparak Türkiye'nin ekonomik itibarını sarsarım' mesajı verme gayretindeler. Bu aracı kurumdan kaynaklanıyor. Reklam veren bundan haberdar bile değil. Ben birkaÇ tanesini aradım, haberleri yok. Aracı kurumlar reklamları kestiler.

MELİH GÖKÇEK'İN 'BİR KAŞIK SUDA BOĞARIZ' SÖZLERİ

İfadenin tamamını bilmiyorum nasıl söyledi ama... Yıllar yılı bu ülkede ezilenn biz ve bizim gibiler oldu. Bize çok zulüm ettiler. Suadiye'de bir kız Kur'an Kursu ve aynı zamanda pansiyon var. Bu kızlar sabah dükkana gidiyorlar ve orada o dükkanda terbiye dışı ifadeler kullanılıyor. Bir anda bakıyorsunuz belli yerlerde çirkin el kol hareketleri yapıyorlar. Biz bu ülkenin Başbakanıyız. Bana o el kol hareketlerini yapamazsın. Hele bir bayan olarak yapamazsın. Bu parti yüzde 50 oy almış, halen birileri gelip diyor ki biz sizi ezmeye devam edeceğiz. Ben yüzde 50 ile ezmeyi düşünmüyorum, ama sen yüzde 7 ile, yüzde 13 ile, yüzde 21 ile ezmeye çalışıyorsun.

METRODA ÖPÜŞME POLEMİĞİ

Her yerin kendine ait kuralları vardır. Devletin metrosunda da ahlak kuralları vardır. Bu ahlak kruralları aşılırsa buna karşı anonsa yapılmasının nesi yanlış. Sonra da bir grup geliyor, ellerinde alkoller malkoller. Şimdi soruyorum, bir anne baba kızının afedersin birinin kucağına oturmasını ister mi? Biz de diyoruz ki buna dikkat edin. Birisiyle bir bankta oturursun sohbet edersin, bunu saygıyla karşılarsın. Tayyip Erdoğan olarak ben bunu saygıyla karşılamam ve toplumun büyük kesimi de saygıyla karşılamaz. Ben Dolmabahçe'de ofisimin önünde, Kadıköy'den gelenlerin durumunu görüyorum. Ama saygı gösteriyorum. Giyimine kuşamına karışmıyorum. Ama aynı saygıyı beniim eşim, kızım giyinenlere de göstermeliler.

Gezi Parkı için eylem adı altında bir yığın yer yıkılıp döküldü. Burda bir yığın fakir fukaranın hakkı var. Bunu yapmalarına hakları yok. Yıkarak ne kazandık, ifade özgürlüğünün yolu bu değil. Biz attığımız her adımı halkın beklentisi doğrultusunda attık. Attığımız her adımı ciddi kamuoyu araştırmaları sonucu vardığımız sonuçlar üzerine attık. Halkımızla bizim aramızda bir sıkıntı yok. Ne olur marjinal gruplar, ve muhalefetin bunların peşine katılarak ülkeye zarar verecek adımlar atılmasın.

memurlar.net