Anasayfa

Torba kanunda, ilk 7 madde kabul edildi

Meclis Genel Kurulunun 3 Temmuz tarihli görüşmelerinde, Torba Kanunun ilk 7 maddesi kabul edildi. İşte detaylar...

Haber Giriş : 2013-07-04T10:20, Son Güncelleme 2021-08-15T18:58

Torba Kanunun ilk maddesi "Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Yardımcılarının" harcırahlarına ilişkindi. Bu madde aynen kabul edildi.

İkinci maddesi, sanayi işletmelerini sanayi siciline kayıt etmeyen firmalara ceza verilmemesine ilişkindi. Bu madde küçük bir değişiklikle aynen kabul edilmiştir.

Üçüncü maddesi, bahis ve şans oyunlarına ilişkin düzenlemeler içeriyordu. Bu madde aynen kabul edildi.

4. maddesi, Diyanet kelimesinin başka kişiler tarafından kullanılmamasına ilişkindi. Madde şu şekildedir: "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığın izin verdiği vakıf, kurum ve kuruluşlar dışında, diğer kurum ve kuruluşlar ile özel ve tüzel kişiler tarafından 'Diyanet' kelimesi isim, unvan ve marka olarak kullanılamaz"... Bu madde de aynen kabul edilmiştir.

5. maddesi, Diyanete bağlı cami ve Kuran Kurslarının ticari alanlarının kiraya verilmesine ilişkindi. Bu madde aynen kabul edilmiştir.

6. madde, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi kadrosunda bulunanların görev süresinin uzatılmasına ilişkindi. Bu madde aynen kabul edildi.

7. madde vekil Diyanet personeline kadro verilmesine ilişkindi. Bu madde de, değişiklik yapıldı. Detaylar için tıklayınız.

8. maddeden itibaren görüşmelere bugün saat 14:00'ten itibaren devam edilecek.

Memurlar.Net - Özel