Daha önce olayı “görev suçu” olarak görmeyip soruşturmayı tamamlayan ve A.Ş'ye dava açan Başsavcılık, iddianamenin gönderildiği 6. Ağır Ceza'nın talebi üzerine baktığı dosyada görüş değiştirdi.
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, dün A.Ş. hakkındaki davayı, “yargılama şartı olan soruşturma izni alınmadan doğrudan açıldığı” gerekçesiyle “yargılamanın durmasına” karar verdi. Dosya, “gereğinin yerine getirilmesi için” Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
SAVCILIK GÖRÜŞÜ DEĞİŞTİRDİ
Daha önce olayı “görev suçu” olarak görmeyip soruşturmayı tamamlayan ve A.Ş'ye dava açan Başsavcılık, iddianamenin gönderildiği 6. Ağır Ceza'nın talebi üzerine baktığı dosyada görüş değiştirdi. Savcılığın, “görev suçu” tanımını yerinde gören mahkemede polis A.Ş'nin olay yerinde “idari görevli” olduğuna dikkat çekti. Ankara Valiliği'nden izin alınmadan hakkında soruşturma yürütülemeyeceğine karar verdi.
SORUŞTURMA İZNİ İSTENECEK
Mahkemenin bu kararı ışığında davada başa dönülecek. Tutuklanmayan, tutuklanmamasına itiraz edilmeyen, bilirkişi raporundaki aksi ifadelere rağmen iddianamede vücuduna gelen taşlar nedeniyle silahını kalabalığa yönelttiği savunulan polis A.Ş için soruşturma izni istenecek.