Anasayfa

MEB'in eğitimde 2023 hedefleri...

Öğretmen başına 20 öğrenci düşecek. YİBO'lardaki öğrencilere ailesiyle ücretsiz iletişim imkânı getirilecek. Öğrencinin tuvaletten su içme problemi bitecek

Haber Giriş : 2013-07-30T22:10, Son Güncelleme 2021-08-15T18:59

Hükümet, eğitimde yeni bir reforma daha imza atıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetin 100. yılı 2023'te ilköğretimin hedeflerini belirledi. İşte yapılacaklar...> Okullarda salgın hastalıklar, yangınlar, doğal afetler ve kaza gibi muhtemel olaylara karşı bir eylem planı oluşturulacak. Bu kapsamda, okullar ve öğrenciler sigortalanacak.

> Öğrencilerin lavabodaki musluklardan su içme derdi son bulacak. Öğrencilere sağlıklı su içebilme imkanı sağlanacak.

> Okul bahçeleri eğitimsel amaçlı oyun ve eğlence alanları olarak düzenlenecek.Çocukların öğretim saatleri ve okul zamanı dışında bu alanlardan yararlanabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılacak.

> Öğretmenlerin çok yönlü bir profile sahip olması için çalışma yürütülecek. Etkili bir kariyer planlama mekanizması oluşturulacak. Öğretmenlerin yurtiçi ve yurtdışı imkanlarından yararlanılarak yüksek lisans yapmaları sağlanacak.

> Projeksiyonlara bağlı olarak 5-10 yıllık personel ihtiyacının bilinirliğinde istihdam, atama ve yer değiştirme politikası geliştirilecek. Öğretmen sayısı 20 öğrenciye 1 öğretmen düşecek seviyede tutulacak. Öğretmen yer değiştirme modeli geliştirilecek.

> Yatılı ilköğretim bölge okullarında, yatakhanelerde koğuş sisteminden 4 kişilik oda sistemine geçilecek. Banyolar, oda içine alınacak; haftanın her günü sıcak su hizmeti sunulacak. Yemek kalitesi diğer yatılı öğrencilere verilen yemek kalitesine uygun hale getirilecek.

> Öğrencilerin okul yönetimince temin edilen araçlarla cuma günü ders bitiminde evlerine gönderilmesi, pazar günü akşamı da evlerinden alınarak okula getirilmesi sağlanacak. Her okula bir araç verilecek.

Türkiye