Anasayfa

MEB'de taşra rotasyonu neden başlatılamıyor?

Haber Giriş : 2013-08-16T01:26, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

İlk planlamaya göre 14 Ağustos 2013 tarihinde atamaların tamamlanması gereken Şube Müdürü, İlçe Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının rotasyonu bırakın bitirilmesini bugüne kadar başvurular bile alınamadı.

Başlangıçta sistem ilk kez kullanılacağı için henüz hazırlanmadı denildi ve erteleme oldu.

Akabinde birkaç il son durumunu(listelerini) göndermedi denildi erteleme oldu.

Şimdi de başvuruların bugün başlatılarak 19 Ağustos'ta sona erdirileceği söylendi.

Bu arada geçen zamanda MEB'de hareketli günler yaşanıyor.

MEB rotasyonların henüz başlama aşamasında başta İstanbul olmak üzere 657 sayılı kanunun 76.maddesi kapsamında İlçe müdürlüklerine atamalar yaptı. Bunun etik olmadığını, yapılan atamaların tamamen siyasi kriterlerle yapıldığını bunun da eğitime yarardan çok zarar vereceğini, bakan Çelik'in giderayak 1000 okul müdürü için kullandığı 76.maddenin bu kez de Sayın AVCI tarafından kullanılmasının doğru olmadığını, atama sürecinde doldurulacak kadrolara rotasyonda atanmayı bekleyenlere saygısızlık olacağını vurgulamıştık.

Buna rağmen MEB'in rotasyonun ertelenmesinin altında yatan gerçeğin bugünlerde bir çok İlçe Müdürlüğünde boş bulunan kadrolara atamalar yapılması olduğunu görüyoruz. Bu atamaların ülke sathında yaygın olduğu Diyarbakır'dan Denizli'ye kadar vardığı bilgileri gelmiştir.

MEB'in yangından mal kaçırırcasına yaptığı bu atamaları geri almasını, rotasyon sonuçlanıncaya kadar bu tür yollara başvurmamasını, rotasyondan sonra da kariyer,liyakat, hizmetin gereği ve kamu yararı gözetilerek, objektif kriterlere dayalı atamalarla boş kadroları doldurmasını öneriyoruz…

Bu konuda başta Toplu Sözleşme sürecinde çokça tepki çeken sayısal yetkili sendika olmak üzere tüm sendikaları da göreve davet ediyoruz.

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Memurlar.Net - Özel