Anasayfa

MEB'e çağrı: İl İçi özrü unutmayalım...

Haber Giriş : 2013-08-29T15:48, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

İl dışı özür grubunda ikinci aşamayı açan MEB il içindeki öğretmenlere aynı hakkı tanımamaktadır. Oysa ki bazen il içi yer değiştirememek İl dışında yer değiştirememekten de kötüdür.

Öyle illerimiz var ki bir başka ilin hemen dibindedir fakat aynı ildeki başka bir ilçeye uzaklığı yüzlerce kilometre.

Aynı konuyu bakan değişikliği de bu sorunu gidermeyecek başlığıyla Ocak ayında da ele almıştık. Şimdi de aynı sorunla karşı karşıyayız. Biz bu konuyu Sayın ÇELİK'e de ÇUBUKÇU'ya da DİNÇER'e de anlatamadık.

O dönemdeki örneklerle tekrar ele alalım:

“İl içi yer değiştirme verilmemiş. Peki neden verilmeliydi?

Bunun için çok sebep var fakat yapmamak için biraz zahmet hariç hiç sebep yok.

Örneğin; Muğla'da Fethiye ile Milas arası 200km.

Mersin Tarsus ile Mut arası 250km.

Erzurum Aşkale ile Olur arası 192 km.

Şimdi bu şekilde ayrılan öğretmenleri birleştirmemenin mantığı nedir?

Bu bir yana bu değişiklik yapılırsa ne olur ona bakalım: Bakanlık bu değişikliği yapsa kadro açısından hiçbir şey kaybetmez. Çünkü bakanlık başvuruyu iki aşamalı alıyor. Yani boşalacak (muhtemelen boşalacak okul) yerleri de sisteme yansıtacak. Öyleyse Fethiye'de çalışan öğretmene Milas'a gitme şansı verirseniz öğretmen Milas'a gittiğinde Fethiye'de bir kadro daha boşalacak demektir. İki aşamalı başvuruda buraya da atama yapabilirsiniz. Bu durumda Erzurum'dan Muğla'ya gelmek isteyen öğretmen Milas yerine Fethiye'ye gelmiş olacaktır. Burada nasıl bir yanlışlık var anlayabilmiş değiliz.

Trabzon Of'ta görev yaparken eşi Rize Kalkandere'de olduğu için oraya gitmek istediğinde yer değiştirmesi Fındıklı'ya yapılabilecek. Dikkatinizi çekerim Of-Kalkandere arası 23km. Yani bu öğretmen 23 km' yi bırakıp 100km'lik mesafeye razı olacak.” Özür grubunu neden sadece il diye sınırlarız da Of-Kalkandere gibi yakın il/ilçe sınırlaması yapmayız.

Bir başka husus iki öğretmen aynı ilde buluşmaları sıkıntılı ise yani bu mümkün görülmüyorsa neden başak bir ilde birleşmelerine izin vermeyiz. Örneğin İzmir ve Ankara'da çalışan eşler ya İzmir yada Ankara'da birleşmek zorundalar. Sistem başka türlü izin vermiyor. Eğer imkan varsa ve öğretmenler de istiyorsa bu öğretmenlerin örneğin Rize'de birleşmelerine neden izin vermiyoruz?”

Sayın bakan yada işi ele almış gibi görünen sayın müsteşara bir başka tavsiyemiz yönetici atamayı hızlandırsın. Böylece yönetici olacaklar nedeniyle boşalacak kadrolara özür grubu atama yapabilirsiniz.

Bir iş ya layıkıyla yapılmalı yada hiç yapılmamalı. Aksi halde yüze göze bulaşıyor işler…

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Memurlar.Net - Özel