Olay, sabah saatlerinde Halfeti'nin Seltek Köyü'nde meydana geldi. Almanya'da restoran işletmeciliği yapan Yasin Büyükertaç, 2 gün önce eşi Fatma, çocukları Devran ve Rojda ile memleketi Halfeti'ye geldi. İddiaya göre, Büyükertaç çifti arasında gece bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Öfkelenen ve alkol aldıktan sonra cinnet getiren Yasin Büyükertaç sabah saatlerinde evdeki tabancayla, yataklarında uyuyan eşi ile oğlu Devran ve kızı Rojda'ya peş peşe ateş açtı.
ANNE VE İKİ ÇOCUĞU ÖLDÜ
Silah seslerini duyarak Büyükertaç ailesinin bulunduğu eve gelen köy sakinleri, anne ve 2 çocuğunu kanlar içerisinde buldu ve durumu sağlık ekipleri ile jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine gelen jandarma, köyde ve olayın evin meydana geldiği bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri ise kanlar içerisinde yaptığı incelemede yataklarında uyuyan anne Fatma Büyükertaç ile çocukları Devran ve Rojda'nın öldüğünü saptadı. Olay yerindeki incelemenin ardından anne ve iki çocuğunun cesedi, otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.
İNTİHARA KALKIŞTI, AĞIR YARALANDI
Eşi ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra gözaltına alınan Yasin Büyükertaç ise sorgulanmak üzere Yukarı Göklü Beldesi'nde bulunan jandarma karakoluna götürüldü. Karakolda ifade vermeyen ve adliyeye götürülen Büyükertaç, ihtiyacını gidermek istediğini söyleyerek tuvalete girdi. İddiaya göre kısa süre sonra Büyükertaç, tuvaletin penceresinden aşağı atlayarak intihara kalkıştı. Gürültü üzerine dışarı çıkan güvenlik güçleri 2'nci kattan aşağı atlayan Büyükertaç'ı kanlar içerisinde buldu. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Büyükertaç, ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Yasin Büyükertaç'ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Öte yandan cinnet getiren Yasin Büyükertaç'ın tabancasından çıkan kurşunlara uykuda hedef olarak yaşamını yitiren anne Fatma ile çocukları Rojda ve Devran ise otopsilerinin ardından yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Halfeti'ye götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.