Anasayfa

CHP, polislerin çalışma şartlarının araştırılmasını istedi

CHP, polis memurlarının çalışma şartları, görev ve yetkilerinin sınırları ile ilgili Meclis Araştırması açılmasını talep etti

Haber Giriş : 2013-11-01T11:40, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

CHP, polis memurlarının çalışma şartları, görev ve yetkilerinin sınırlarına ilişkin Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, polis memurlarının ağır çalışma şartları nedeniyle, internet sitelerinde, "angaryaya son" kampanyası başlattıkları belirtildi.

Anayasada, vatandaşların zorla çalıştırılamayacağı ve angaryanın yasak olduğuna ilişkin hüküm bulunduğu ifade edilen gerekçede, ancak polis memurlarının, asli görevleri dışında çalıştırıldıklarına yönelik şikayette bulundukları kaydedildi.

Polis memurlarının, Gezi Parkı olaylarında kötü şartlarda hizmet verdikleri, kaldırımlarda uyumak zorunda kaldıkları ve olumsuz görev alanı atmosferi yüzünden psikolojilerinin bozulması nedeniyle müdahalelerde "canavarlaştıklarını" dile getirdikleri belirtildi.

Önergede, polis memurlarının çalışma şartları, görev ve yetkilerinin sınırlarına ilişkin Meclis Araştırması açılmasını istendi.

Anadolu Ajansı