Anasayfa

MEB'den Naklen Atamalara İlişkin Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, 04.04.2006 tarihi itibariyle tüm il milli eğitim müdürlüklerine çok önemli bir resmi yazı göndermiştir. Söz konusu bu yazıda Bakanlık, öğrenim durumu özründen yapılan tayinler, askerlikte geçen sürelerin zorunlu çalışma yükümlüğünden sayılıp sayılmayacağı ve daha önce zorunlu hizmet bölgesinde çalıştıkları il, birinci hizmet bölgesine alınanların durumuna ilişkin açıklamalara yer vermiştir. Bakanlık açıklaması için tıklayınız.

Haber Giriş : 2006-04-05T21:48, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı: B.08.0.PGM.0.23.01.01.4-1094-31343 04.04.2006
Konu: İller arası yer değiştirmeler

İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği,
b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

Bilindiği gibi, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında eğitim ve öğretim hizmetlerinin etkin-ve verimli olarak-yürütülebilmesi için gerekli ve yeterli düzeyde Öğretmen atanmasına ve yer değiştirmelerine ilişkin esas ve usuller, 4.3.2006 tarihli ve 26098 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ilgi (a) Yönetmelik ile belirlenmiştir.

Bu Yönetmelik gereği 2006 yılında il içinde isteğe ve özre bağlı yer değiştirmelerde uygulanacak esas ve usuller, Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu ile belirlenmiş ve il içi yer değiştirme başvurulan bu kapsamda alınmaya devam edilmektedir.

İller arası yer değiştirmelere ilişkin Kılavuz hazırlama çalışmaları devam etmekte olup iller arasında isteğe, özre ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler bu Kılavuz çerçevesinde yürütülecektir.

İlgi (a) Yönetmelik 4.3.2006 tarihinde yürürlüğe girmekle birlikte bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce yürürlükte bulunan ilgi (b) Yönetmelik hükümleri doğrultusunda tesis edilen işlemler yönünden idari istikrarın sürdürülmesi ve uygulamada birlik ve beraberliğin sağlanması bakımından aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- 4.3.2006 tarihinden önce tezli/tezsiz lisansüstü öğrenime (tezli olanlar bakımından tez dönemi dâhil) devam eden öğretmenleri kapsamak kaydıyla;

a) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen illerde görevli iken, öğrenim durumu özründen 1 inci Hizmet Bölgesi illerine görev yerleri değiştirilenlerin,

b) 4.3.2006 tarihinden önce, yer değiştirme dönemlerinde, lisansüstü öğrenim yapmaları nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülükleri ertelenenlerin,

c) 1 inci Hizmet Bölgesi İllerinde 3 yıllık çalışma süresini doldurmaları nedeniyle 2006 yer değiştirme döneminde zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi tutulacaklardan (D ve E sınıfı ilçelerde görev yapanlar hariç) halen lisansüstü eğitime devam edenlerin,

zorunlu çalışma yükümlülükleri yüksek lisans veya doktora öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar ertelenecektir.

2- İlgi (a) Yönetmelikte askerlikte geçen sürelerin zorunlu çalışma yükümlüğünden sayılmayacağı ifade edilmekle birlikte, askerlik görevini bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen illerde görevli iken yerine getirenler ile zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen illerde görevli iken, yönetmeliğin yürürlüğe gittiği tarihte halen askerde olanların askerlikte geçen süreleri zorunlu çalışma yükümlülüğünden sayılacaktır.

3- İlgi (a) Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 2 inci hizmet bölgelerindeki illerde (ilk atama, özür durumuna bağlı olarak atananlar dahil ) zorunlu çalışma yükümlülüğünü ifa etmekte iken, ilgi (a) Yönetmelikle görev yaptıkları İllerin 1 inci hizmet bölgesine alınanlar, 4/3/2006 tarihinden sonra bu illerde kaldıkları sürece bu illerde geçen hizmet süreleri zorunlu çalışma yükümlülüğünden sayılacaktır.

4- İl içinde isteğe bağlı yer değiştirme isteğinde bulunan öğretmenler iller arasında yer değiştirme isteğinde de bulunabileceklerdir.

Bu öğretmenlerden;

a) İl içinde yer değiştirme isteğinde bulunanlardan istekleri gerçekleştirilenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları il içinde yeni atandıkları görev yerleri esas alınmak suretiyle değerlendirilecektir.

b) İl içi yer değiştirme isteğinde bulunanlardan il içi sıralamaya alınanların iller arası yer değiştirme istekleri gerçekleştirilenlerin sıraları iptal edilecektir.

Gerçekleştirilemeyenlerin ise il içi sıralamadaki tercihleri korunacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür.

Memurlar.Net