Barolar Birliği Başkanı Özok, AKP hükümetinin 300 bin atama yaptığını belirterek "Kamu bu kadar alt üst olmamıştı" dedi.
Özok'un yaptığı açıklamların satırbaşları şu şekilde
-" Yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkilerin eşit koşullarda olması gerekirken, bugün yasama ve yürütme ve tek kişinin tekelinde. İki dudağının arasındaki talimatlarda."
- "Çok açık söylüyorum. AKP'nin seçim öncesi propagandalarında yargıyla ilgili tüm tespitlerinin altına imza atarım. Ama uygulama geçildiği zaman bunların hiçbirini göremedik."
- "ÖSYM'de ilk 10'a girip çok başarılı bir perfomans gösteren avukat arkadaşlarımız hakimlik ve savcılık mülakatlarından geçemiyor. Bunu, birisinin izah etmesi lazım."
- "Düşünebiliyor musunuz, 300 bine yakın atama yapılmış. Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu günden bugüne kadar kamu teşkilatı hiç bu kadar alt üst olmamıştı"
Birgün