AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yargı mensuplarının sendika kuramayacaklarına dair yasa hükmü bulunduğu halde Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun kendisini, Yargıçlar ve Savcılar Sendikası (YARGI-SEN) Başkanı olarak tanıttığını belirterek, "Çakma başkan komisyona geldi ve komisyonu karıştırdı" dedi.
BASKIN YAPAR GİBİ TOPLANTIYA GELDİ
Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin Adalet Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında Eminağaoğlu'nun, davetli olmadığı halde haksız, hukuksuz bir şekilde ve adeta baskın yapar gibi toplantıya geldiğini ifade etti.
KOMİSYONUN HUZURUNU VE ORTAMINI BOZDU
Eminağaoğlu'nun kendisine söz verilmediği halde ayağa kalkıp başkanlık kürsüsüne yürüdüğünün altını çizen Aydın, "İçtüzüğümüzün açık hükümlerine rağmen böyle bir usulsüzlüğü muhalefet milletvekillerinin desteğini alarak, anamuhalefet milletvekili gibi hareket ve tavırda bulunmuş, komisyonun çalışma huzurunu ve ortamını bozmuştur" diye konuştu.