Anasayfa

İnsanın içini gösteren gözlük yaptılar

Haber Giriş : 2014-01-13T19:53, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Ama o şekilde değil. Sağlık teknolojileri firması Evena'nın CES 2014'te tanıttığı ve Eyes-On adını verdiği gözlük derinizin altından vasküler sisteminizi görüntülemeye yarıyor.

Evena CEO'su Frank Ball, hemşirelerin bazen hastalarının damarlarını bulmakta zorlandığını, damarları bulmaya çalışırken harcanan zamanın hastaları rahatsız edip tedavi sürecini yavaşlattığını ve ürettikleri bu gözlük ile bu süreci kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Günlük kullanımdan ziyade hastaneler için tasarlanan Eyes-On sayesinde hastaların damar haritası kolaylıkla çıkartılabiliyor ve bu bilgiler Wi-Fi sayesinde hastanedeki diğer cihazlarla paylaşılabiliyor. Techno-labs'ın haberine göre Eyes-On sayesinde ayrıca tedavi sırasında damarlardan sızıntı olup olmadığı da gözlemlenebiliyor. Bu da özellikle kemoterapi gibi önemli tedavi süreçlerinde etkili olabilecek bir kullanım şekli çünkü olası bir ilaç sızıntısı damar etrafındaki dokuya büyük zararlar verebiliyor.

Eyes-On gözlüklerinin seri üretimine Nisan ayında geçilmesi planlanıyor ve 10.000 dolar civarında bir fiyattan satışa sunulması bekleniyor.

Hürriyet