AK Parti Kandıra İlçe Teşkilatı Danışma Toplantısı'nda konuşan Işık, dün İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfına bir operasyon düzenlendiğini anımsatarak "Yav İHH'ya bu dünyada kim karşı? Mavi Marmaray'a kim operasyon düzenlediyse o karşı. İyi de bizim savcılara ne oluyor. Ne oluyor? Sen Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize gönderilen yardımı güya terör örgütlerine yardım gerekçesiyle durduruyorsun, oradaki kan kardeşlerimize can kardeşlerimize, din kardeşlerimize yardımın gitmesini engelliyorsun ama öte taraftan Reyhanlı'da canlarımız şehit olmuş, onlarla ilgili bir hafta kılını kıpırdatmıyorsun. Bu nasıl bir yargı anlayışı" diye konuştu.
-"Allah izniyle bize kimse boyun eğdiremeyecek"-
Herkesin artık bazı gerçekleri görmeye başladığını ifade eden Işık, şunları
söyledi:
"Bugüne kadar samimiyetle gayret eden insanlarımız, perdenin arkasından
artık ne döndüğünü artık anlamaya başladı. Bizim asla hizmetin, camianın tabanındaki
samimi insanlarla işimiz yok. Onlar her zaman başımızın üstünde ama bu camianın
karar mekanizmalarına çöreklenmiş bir çete varsa o çeteyi bulup, çıkarmak ve
bu milletin sırtından atmak da bizim boynumuzun borcudur. Bunu da yapacağız
inşallah. Türkiye demokrasisi üzerindeki son vesayeti de inşallah kaldıracağız.
Hiç merak etmeyin mutlaka gereken yapılacak. Allah'a şükürler olsun ki biz birlik
ve beraberliğimizi bozmadıkça Allah başımızdan eksik etmesin, Sayın Başbakanımız
başımızda olduğu sürece ve aziz milletimiz de desteğini esirgemediği sürece,
Allah izniyle bize kimse boyun eğdiremeyecek."
-"30 Mart artık yerel seçim olmaktan çıktı"-
Bu sürecin halk arasında nasıl bir etkiye neden olduğunu anlamak için sürekli anketler yaptırdıklarını dile getiren Işık, "Allah'a şükürler olsun partimizin oy oranında, bu kadar yaygaraya, bu kadar kara propagandaya rağmen, aklını ayakkabı kutusuna koyanların bu kadar kara propagandasına rağmen oy oranımızda bir düşme yok" dedi.
Oy oranlarını koruduklarını, zaman zaman yükselme de olduğunu ifade eden Bakan Işık, "Ama bunlar anketler. Bunların tescili 30 Mart'ta yapılacak. 30 Mart artık normal bir yerel seçim olmaktan çıktı. 30 Mart Türkiye'de vesayete boyun eğip, eğmediğimizi göstereceğimiz en önemli platform haline geldi" değerlendirmesini yaptı.
Işık, partililerin sandıklara sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak "Çünkü
artık 30 Mart'ı sadece Kandıralılar, sadece Türkiye izlemeyecek, sonuçları merak
etmeyecek. Eminim ki 30 Mart seçimleri, bütün dünyada en çok takip edilen seçimlerden
biri olacak. Türkiye üzerinde operasyon yapanlara, öyle bir cevap vermeliyiz
ki bir daha sadece Türkiye'ye değil, başka hiçbir ülkeye operasyon yapma cüretini
de cesaretini de gösteremesinler. Biz bunu başaracağımıza inanıyoruz" ifadesini
kullandı.