Anasayfa

MEB, kayırmacı öğretmen atamasını savunuyor?

Haber Giriş : 2014-01-22T00:55, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Dün basında KPSS'siz öğretmen ataması yapıldı şeklinde çıkan haberler üzerine bakanlık bir açıklama yayımlamıştır.

Açıklamada kısaca;

Bu öğretmen daha önceden öğretmenlik yapmış olduğundan KPSS'ye tabi değil bu nedenle yeniden atama kapsamında atanmıştır

657 sayılı kanunun 92.maddesine göre memurluktan ayrılan yeniden atanabilir. Hükmü;

3. Diğer taraftan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin "Açıktan ve kurumlar arası yeniden atama" başlıklı 14. maddesinde ise "(1) Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda adaylıklarının kaldırılmış olması kaydıyla;

a) Bakanlık kadrolarındaki görevlerinden ayrılanlar,

b) Halen kamu kurum ve kuruluşlarında öğretmen veya başka unvanda görev yapanlar bu kapsamda başvuruda bulunabilirler..." denilmektedir."

4. Bakanlık Makamı, kanunun kendisine verdiği yetkiye dayanarak adı geçen öğretmeni 02.01.2012 tarihinde Balıkesir Merkez 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne atamıştır.

Deniliyor.

MEB Kayırmacılığı Adaletsizliği itiraf etmiştir:

Buraya kadar sorun yok gibi görülüyor. Oysa ki bu cümleler bakanlığın kayırmacılığı itirafıdır.

Çünkü bu atamanın yapıldığı tarihten hemen sonra (25.01.2012) tarihinde açıklanan 2012/1 Öğretmen atama kılavuzunda yeniden atamaya yer verilmemiştir.

Yani usulsüz atandığı belirtilen öğretmenin durumunda olan yüzlerce belki de binlerce öğretmene hizmet süresine göre dahi atama hakkı verilmemiştir.

Bakanlık yaptığı açıklama ile şunu söylemektedir: " Bu öğretmeni biz torpille atadık. Aynı durumda olanlara başvuru hakkı dahi vermedik."

Bu durumda bize de bakanlığı Adaletli yaklaşımından dolayı tebrik etmek düşüyor (!)

Maksut BALMUK

Eğitimci Danışman

Memurlar.Net - Özel