Anasayfa

Vatandaşlar Nusaybin Sınır Kapısı'nın açılmasını istiyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinin Suriye’nin Kamışlı kentine açılan Kara Hudut Sınır Kapısı'nın 3 yıldır kapalı olmasına tepki gösteren vatandaşlar, kapının açılmasını istedi.

Haber Giriş : 2014-01-30T22:53, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Nusaybin'de ikamet eden Özgür Güneş adlı vatandaş, 3 yıldır önce kapanan sınır kapısının Nusaybin ticaretine darbe vurduğunu ve Nusaybin Sınır Kapısı'nın 3 yıldır niye kapalı olduğuna anlam veremediklerini belirtti. Güneş, "Sınır kapısı 3 yıldır kapalı orada akrabalarımız, arkadaşlarımız ve ticaretimiz vardı. Sınır kapısının kapandıktan sonra Nusaybin'de birçok esnaf dükkanını kapattı. Nusaybinlilerin yüzde yetmişi Kamışlı'yla ticaret yapıyordu. Sınır kapandıktan sonra hepsi çarşıda boş boş dolaşıyor. Nusaybin de fabrika yok, kapı bizim fabrikamızdı bu kapı kapalı olduğu için Kamışlı ile ticaret yapan esnaf hepsi çarşıda boş boş dolaşıyor" dedi.

Çatışma olan kapıların hepsinin açık olduğunu belirten Güneş, "İş icabı bazen Akçakale'ye ve Karkamış'a sınır kapısına gidiyoruz. Çatışmalardan oradan duramıyoruz ama kapı yirmi dört saat açıktır. Oradan Suriye ye eşyalar gidiyor insanlar gidiyor. Kamışlı'da bir silah sesi duymuyoruz, 3 yıldır bu kapımız kapalı bunun biran önce açılmasını istiyoruz" diye konuştu. Suriye'den Türkiye'ye gelmek isteyen akrabaların Akçakale Sınır Kapısı'nın uzak olduğu için buradaki mayınlı alandan kaçak gelmeye çalıştıklarını anlatan Güneş, "Sınırdan kaçak gelemeye çalışan akrabalarımız ya mayına basıp ölüyor ya da İpekyolu karayoluna çıktıktan sonra araba çarpıp ölüyor. Ama buradaki sınır kapısı açık olsaydı akrabalarımız kapıdan rahat gelirdi biz onların yanına gidebilecektik bu kapının bir an önce açılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Suriye'de 3 yıl önce başlayan iç savaşın ardından Suriye tarafındaki yetkililer sınır kapısın tadilat nedeniyle kapatmıştı.

İhlas Haber Ajansı