Anasayfa

Gediz Çayı'na istinat duvarı

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Eskigediz beldesinin ortasından geçen Gediz Çayı Deresi'ne taşkın koruma amacıyla istinat duvarı çekiliyor.

Haber Giriş : 2014-02-10T11:47, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Çalışmalar hakkında bilgi veren Eskigediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop, Eskigediz Belediyesi Dere Islah Projesi kapsamında Camikebir Mahallesinde başlatılan taş istinat duvarı çalışmalarının belde halkının korkulu rüyası olan sel ve taşkın tehlikesini ortadan kaldıracağını söyledi.

Eskigediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Eskigediz Belediyesince 2011 yılı içerisinde başlatılan Dere Islah Projesi ile 220 metrelik bölümünün başarıyla tamamlandığını, 16 metre genişliğindeki 120 metrelik bölümün taban kaplaması yapıldığını ve Yeni Mahalle Kantar Bölgesindeki 200 metrelik bölümün de tamamlanarak derenin kontrol altına alındığını belirtti.

Camikebir Mahallesinden başlayan taş istinat duvarı çalışmalarının, Bahçeler Mevkiine kadar devam edeceğini kaydeden Başkan Altıntop, "Soğuk ve yağışlı havaya rağmen dere kenarları taş duvar çekilerek bir bölümü yapıldı. Geri kalan bölümün yapımına bahar aylarında devam edilecek. Beldemizin içerisinden geçen dere sel ve taşkından halkımıza büyük zarar veriyordu. Ayrıca yaz aylarında etrafa pis kokular yayan ve kötü bir görünüme sahip olan bu dere, doğal olarak sineklerin üreme alanı haline geldiği gibi yılanların çoğalarak evlere girmesine de sebep oluyordu.Yapılan kanallar ve istinat duvarları ile beldemizi hem sel ve taşkınlardan korumaya aldık, hem de pis koku ve kötü görüntüyü ortadan kaldırmış olduk" dedi. (MA-EFE)

İhlas Haber Ajansı