Anasayfa

6 bin üniversite öğrencisi saatlerce kuyrukta bekledi

Bir gençlik kulübünün düzenlediği yurtdışına ücretsiz seyahat için binlerce öğrenci başvuruda bulundu.

Haber Giriş : 2014-02-22T20:03, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Türkiye çapında sosyal medya üzerinden örgütlenen MCD Gençlik Kulübü'nün, bu yıl 5'incisi düzenleyeceği "Gençlik Otobüsü" projesine internet üzerinden yaklaşık 43 bin üniversite öğrencisi başvurdu. Elemeden geçen 6 bin öğrenci, 60 kişinin seçileceği ön görüşme için Küçükçekmece'de bulunan bir gösteri merkezine çağırıldı.

Otobüslerle Türkiye'nin dört bir yanında sabah erken saatlerden itibaren buraya gelen gençler, uzun kuyruk oluşturdu.

42 BİN 300 BAŞVURU YAPILDI

Proje yetkilisi Sibel Yılmaz, "Ben dana önce gençlik otobüsüne katılan şanslı gençlerden birisiyim. Gençlik otobüsüyle gittikten sonra insanın dünyaya bakış açısı değişiyor. Hayal gücü genişliyor. Daha önce yapamam dediği bir çok şeyi, otobüsle gidip geldikten sonra yapabilirim, başarabilirim güzüyle bakıyor. Gençlik otobüsünün ayrıcalığı Türkiye'nin bir çok ilinden arkadaşlarımız hem otobüs içinde kendi kültürlerini pekiştirirken, otobüs dışarısında da Avrupa'nın kültürünü öğrenirken, kendi kültürümüzü onlara tanıtıyoruz. Bu yıl internet üzerinden 42 bin 300 başvuru oldu. 6 bin gen ön elemeyi geçerek buraya geldi. Bu günkü toplantıda 6 bin genç iki dakikalık video çekimi yapılacak. Bunlarından arasında 600 kişi seçilecek. Daha sonra mülakatlarla gençlik otobüsüne gitmeyi hak kazanacaklar. Otobüs 1 Ağustos'ta yola çıkacak, 12 Eylül ise Türkiye'ye geri dönecek" dedi.

ORGANİZASYONUN İNTERNETTEN TAKİP EDEREK BİR MACERAYA ATILDIK

Ankara Gazi Üniversitesi'nden gelen Selin Pınar Köroğlu, "Organizasyonu internetten takip ettim. Bir maceraya atıldık. Geldik. Açıkçası ben eğlence beklemiyorum. Tamamen organizasyon amaçlı. İnsanlar genelde gençler eğleniyorlar gibi bakıyor ama ben daha ciddi bakıyorum. Öncelikli olan Türkiye'nin tanıtımıdır. Gidip kendimize bir şeyler katarsak güzel olur" dedi.

HAYATI TANIMAK İÇİN KATILDIK

Ücretsiz olarak yurtdışına çıkmak, ülkemizi tanıtmak istediklerini söyleyen bazı öğrenciler,"Daha daha önce katılanların internet üzerinden olumlu yorumlarını okuduk. O insanlarla etkileşime geçmek için katılmak istedik. Burada olmaktan mutluyum. Yeni yerler görüp keşfetmek için buradayım. Kısacası hayatı tanımak için buradayım" dediler. Sabahın erken saatlerinde gelen öğrenciler, gösteri merkezi çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Süleyman KAYA- Çağatay KENARLI

DHA