Anasayfa

Her ilçeye psikiyatrik bakım servisleri kurulacak

SAĞLIK Bakanlığı, psikiyatrik hasta sayısındaki artış ve mevcut bölge hastanelerinin yetersizliği üzerine yeni bir uygulama kararı aldı.

Haber Giriş : 2014-02-25T07:42, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Meltem ÖZGENÇ

SAĞLIK Bakanlığı, psikiyatrik hasta sayısındaki artış ve mevcut bölge hastanelerinin yetersizliği üzerine yeni bir uygulama kararı aldı. Buna göre, her il ve ilçe hastanelerinde 5 yataktan başlamak üzere psikiyatrik bakım servisleri kurulacak.

Hastaların sevkleri acil durumlarda 112 ile sağlanacak. Sağlık Bakanlığı ruh hastalarının sevk ve takipleri ile ilgili genelgede değişiklik yaptı. 8 bölge hastanesinin ruh sağlığı tedavisi ile ilgili taleplere yetişememesi nedeniyle özetle şu kararlar alındı:

SEVK 112'DEN

-"Her il ve ilçe hastanelerinde, en az 5 yataklı akut psikiyatrik bakım için uygun psikiyatri servisleri oluşturulacak.

-Hasta sevklerine, ancak hastanın bulunduğu yerde tedavi imkanı olmaması durumunda, son seçenek olarak başvurulacak.

-Ağır ruhsal bozukluklarda, hastalığın alevlenme dönemleri 'psikiyatrik acil durum' biçiminde değerlendirilecek ve hastaların acil yardım hizmetlerinden yararlandırılmaları sağlanacak.

-Psikiyatrik acil durumlarda, sahadan hastaneye hasta sevki 112 acil servisler yapacak. Zorunlu hallerde, hastaneye ait ambulans veya hasta nakil aracıyla sevk işlemi gerçekleştirilecek.

-Sevkinde zorunluluk görülen hastalar, ilk tıbbi müdahalesi yapılıp mümkün ölçüde stabilizasyonu sağlanarak sevk edilecekler.

-Sevk sırasında hastaya uygulanabilecek tıbbi işlemler hakkında nakil ekibine bilgi verilecek.

-Acil serviste yapılan tıbbi işlem ve önerilerin yer aldığı epikriz teslim edilecek.

Hürriyet