Anasayfa

Türkiye Bursları lisansüstü başvuruları başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı: -"Aylık burs olarak yüksek lisans öğrencilerine 800 lira, doktora öğrencilerine ise bin 100 lira ödeniyor"

Haber Giriş : 2014-03-14T16:40, Son Güncelleme 2021-08-15T18:59

Dünyanın tüm ülkelerinden başarılı öğrencilerin Türkiye'deki lisansüstü çalışmaları için verilen Türkiye Bursları'nın 2014 yılı başvuruları başladı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nce verilen Türkiye Bursları'nın, kazanan adaylara hem burs hem de ülkenin en iyi üniversitelerinde tercih ettikleri programa kabul hakkını aynı zamanda sunduğu belirtildi.

Türkiye Bursları'nın adaylara pek çok alanda burslu eğitim görme imkanı verdiğine işaret edilen açıklamada, lisansüstü programlar arasında mühendislik, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, teknoloji, ekonomi, işletme, tarım, insan ve toplum bilimleri, ilahiyat, bölge çalışmaları, Türk dili gibi pek çok alanın yer aldığı bildirildi.

Burslu öğrencilere sağlanan imkanlara işaret edilen açıklamada, aylık burs olarak yüksek lisans öğrencilerine 800 lira (yaklaşık 375 dolar), doktora öğrencilerine ise bin 100 lira (yaklaşık 500 dolar) ödendiği kaydedildi.

Öğrencilerin herhangi bir okul ücreti ödemediği, aynı zamanda üniversitelerin Türkçe eğitim merkezlerinde 1 yıllık Türkçe eğitimini ücretsiz aldığı ifade edilen açıklamada, kazanan adaylara, son yıllarda standartları oldukça iyi hale getirilen devlet yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sağlandığı belirtildi.

Burslu öğrencilere Türkiye'ye ilk gelişlerinde ve mezuniyet sonrası ülkelerine dönüşlerinde uçak bileti temin edildiği bildirilen açıklamada, Türkiye'deki eğitim süresince öğrencilerin sağlık sigortası kapsamına alındığı ve tüm devlet hastanelerinden ücretsiz, anlaşmalı tüm özel hastanelerden ise cüzi fark ödeyerek yararlanabildikleri ifade edildi.

Açıklamada, 2014 yılı için adaylara lisansüstü programları kapsamında Ali Kuşçu Bilim ve Teknoloji, İbni Haldun Sosyal Bilimler, Yunus Emre Türk Dili ve İlahiyat burs programlarının sunulduğu, adayların kendilerine uygun bir programa başvurabildiği kaydedildi.

Burs kapsamında adaylara sunulan programların büyük kısmının Türkçe eğitim verdiği belirtilen açıklamada, ancak İngilizce, Fransızca veya Almanca eğitim imkanı sunan üniversite ve programların da mevcut olduğu bildirildi.

Açıklamada, burslar için son başvuru tarihinin 31 Mart olduğu ifade edildi.

Başvuru, Türkiye Bursları'nın internet sitesi "www.trscholarships.org" üzerinden ulaşılacak elektronik forma bilgilerin girilmesi ve belgelerin yüklenmesiyle online şekilde kolayca yapılabilecek. Başvuruyla ilgili ayrıntılı bilgi ve belgelere "www.trscholarships.org" ve "www.turkiyeburslari.gov.tr" adreslerinden ulaşılabilecek.

Anadolu Ajansı