Anasayfa

Deprem mağdurları konteyner istiyor

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından konutları hasar gördüğü için çadırda kalan vatandaşlar konteyner istiyor.

Haber Giriş : 2014-05-27T17:30, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Gökçeada'da depremde konutları hasar gören 10 aileye Kızılay tarafından çadır dağıtılırken, Çınarlı ve Fatih Mahallesi'ne kurulan çadırlara yerleşen vatandaşlar, bölgede su ve tuvalet olmadığı için mağdur olduklarını söyledi. Evleri ağır hasarlı olduğu için 6 kişilik ailesiyle çadırda kaldıklarını anlatan Reşat Çekiç, "İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çadırda olmuyor. Yardım istiyoruz. Konteyner olsa daha iyi olurdu. En azından kapalı bir yer istiyoruz. Çadırda 6 kişi yaşıyoruz. Burada yaşaması zor oluyor" dedi.

Bir başka vatandaş ise, "Benim çocuğum astım hastası. Evimiz depremden dolayı yıkıldı. Şu anda çadırda kalıyoruz. 4 kişi kalıyoruz mecburiyetten. Büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Evimizin onarılmasını istiyoruz, başka bir beklentimiz yok. Sel baskınına uğradık, kimse yardım elini uzatmadı. Depremde yıkıldı, yine yardım göremedik. Benim çocuğum toza, mikroba gelmiyor. Bir an önce evimi onarsınlar. Başka bir şey istemiyorum" dedi.

İhlas Haber Ajansı