Remzi Kaya'nın cevap verdiği sorular şu şekilde
Öğretmenler 4/B'li statüye geçtiğinde ne kadar maaş alacaklar?
Kaya, bu soruya verdiği cevapta Kararnamenin yayımlanmasının ardından; Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan bir sözleşme olduğunu, bu sözleşmenin okullara gönderileceğini ve ilgili öğretmen arkadaşlar tarafından imzalanacağını belirtti. Remzi Kaya, yeni başlayan bir sözleşmeli öğretmenin 8. dereceli bir kadroda çalışan öğretmen kadar maaş alacağını belirtti.
İki yıllık yüksek okul mezunları da sürekli sözleşmeli olacak mı?
Remzi Kaya, bu soruya verdiği yanıtta, 119 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu kararına göre sadece 4 yıllık okul mezunlarının öğretmen olabileceğini belirtmiş ve iki yıllık yüksek okul mezunu 4/C'li öğretmenlerin sürekli sözleşmeye geçirilmeyeceğini açıklamıştır.
Ağustos ayında sözleşmeli öğretmen alınır mı?
Bu soruya verilen yanıtta Haziran ve Temmuz aylarının isteğe bağlı emeklilik aylarının olduğunu, yaz aylarında 10 bin kadrolu öğretmen ataması yapacaklarını, bu atamadan sonra hala boşluk olması halinde sözleşmeli öğretmen ataması yoluna başvurabileceği belirtilmiştir.