Anasayfa

Palandöken: AVM'ler razamanı fırsat bildi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ramazan ayını fırsat bilen AVM’lerin, birçok yerde saat 10.00'da açılıp gece 23.00'te kapanmaları doyumsuzluğun bir göstergesidir. Perakende yasası zaman kaybedilmeden çıkarılarak artık bu kuralsızlığın önüne geçilmelidir" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş : 2014-07-12T14:14, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, alışveriş merkezlerinin (AVM) açılış-kapanış saatlerinin değiştirilmesine ilişkin uygulamanın küçük esnaf ve sanatkarı olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti.

"Ramazan ayını fırsat bilen AVM'lerin, birçok yerde saat 10.00'da açılıp gece 23.00'te kapanmaları doyumsuzluğun bir göstergesidir" ifadesini kullanan Palandöken, AVM'lerin istedikleri gibi hareket ettiğini savundu.

Bendevi Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Perakende yasası zaman kaybedilmeden çıkarılarak artık bu kuralsızlığın önüne geçilmelidir. Gündüz 10.00'dan akşama kadar yaptıkları satış yetmiyor gibi bir de nöbetçi eczane gibi birçok bölgede nöbetçi AVM uygulaması başlatılması, artık işi iyice çığırından çıkarmaktadır. Bu uzatmalarla da yetinmeyen bazı marka sahipleri cuma-cumartesi günleri ise AVM'lerin gece 01.00'de kapanması için çalışıyorlar. Bunlarla da yetinmeyen AVM'lerin sınırsız isteği sahura kadar da açık kalmak."

Anadolu Ajansı