Anasayfa

Kıyı kenar çizgileri e-devlet portalına aktarılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çalışmayı 2015 sonuna kadar tamamlayacak

Haber Giriş : 2014-08-30T22:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmasıyla kıyı kenar çizgilerine ilişkin veriler 2015 sonuna kadar e-devlet portalına aktarılacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1975'te fiilen başlayan kıyı kenar tespiti çalışmalarının yüzde 98'i bu yıl itibarıyla tamamlandı.

Çalışmaların, 2015 sonuna kadar bitirilerek, kıyı kenar çizgilerine ilişkin verilerin e-devlet portalına aktarılması hedefleniyor.

- Ortofotoyla kıyı kenar çizgisi tespiti

Gelecek yıl kıyı kenar çizgisi tespiti yapılmayan alanlarda (deniz, göl ve nehir) gerçek ortofoto değerleri kullanılarak çalışma gerçekleştirilecek.

Türkiye Kıyı Envanteri Bilgi Sistemi Projesi kapsamında, kağıt ortamında üretilen eski kıyı kenar çizgilerinin tamamı, coğrafi bilgi sistemlerine aktarılarak koordinat birliği sağlanmış olacak.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen projeyle, kıyı kenar çizgileri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün verileriyle de ilişkilendirilecek.

Mülkiyetlerle olan durumu dahil kıyı kenar çizgilerine ilişkin tüm bilgilere, e-devlet portalı üzerinden erişim sağlanabilecek.

Uygulama, kıyıyı kullanmak isteyen kurum, kuruluş, yatırımcı ve vatandaşların bilgiye hızlı ulaşmasını sağlayacak. Ayrıca bu alanlarda plansız gelişmenin önüne geçilerek, kıyıların kamu yararı doğrultusunda kullanımı temin edilecek.

Anadolu Ajansı