Anasayfa

Selfie çeken polis hakkında soruşturma

Boğaziçi Köprüsü'ne çıkan ve bir türlü ikna olmayan Sadrettin Şaşkın, intihar etti. İkna sırasında selfie çeken polis hakkında soruşturma açıldı

Haber Giriş : 2014-09-02T07:42, Son Güncelleme 2021-08-15T19:00

İstanbul'da Sabah 06.30 sıralarında Boğaziçi Köprüsü korkuluklarında bir kişinin olduğu bilgisini alan polis olay yerine gitti. Korkuluklarda bekleyen ve kendini denize bırakacağını söyleyen kişinin 35 yaşındaki Sadrettin Şaşkın olduğu anlaşıldı.

Kurallar hiçe sayıldı

Olay yerine gelen polisler Şaşkın'ı üç saat boyunca intihardan vazgeçirmeye çalıştı ancak bunda başarılı olamadı. Bu sürede köprü üzerinde, köprüye giden yollarda uzun araç kuyrukları meydana geldi. Avrupa yakasına geçmek isteyen sürücülerden bazıları yoğun trafiğe girmemek için kuralları da ihlal etti; emniyet şeridinden geri geri giderek güzergahını değiştirdi.

Polislerin ikna çabalarını boşa çıkaran Sadrettin Şaşkın onların gözü önünde korkuluklardan ellerini çekerek kendini denize bıraktı. Şaşkın'ın düşme anı kameraya da yansıdı. Olay nedeniyle köprünün altında tedbir alan deniz polisi Sadrettin Şaşkın'ı düştüğü yerden tekneye alıp Ortaköy İskelesi'ne çıkardı.

Sağlık ekibi yoktu

Sadrettin Şaşkın'ın çıkarıldığı iskelede sağlık ekibi yoktu. Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekibi Şaşkın'ı kalp masajıyla hayata döndürmeye çalıştı ancak bunu başaramadı. Sahilde balık tutan bir tanık saatlerce süren ve sonu ölümle biten olayla ilgili gördüklerini anlattı.

Polis hakkında işlem başlatıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, intihar girişimi esnasında 'selfie' çeken polis memuru hakkında yasal işlem başlatıldığını bildirdi. Emniyetten yapılan açıklamada, "01.09.2014 tarihinde bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan Boğaziçi Köprüsü'ndeki intihar girişimi esnasında görevli polis memurunun medyaya yansıyan görüntüleriyle ilgili olarak gerekli yasal işlemler başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi. Polisin 'selfie'si sosyal medyanın da en önemli Gündem maddesiydi. Twitter'den yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

- Polis gorevinden men edilmeli.

- Adam köprüde intihar ediyor polis selfie şov yapıyor.

DHA