Anasayfa

Taksim'de fırtına; inşaat iskelesi çöktü

Taksim Cumhuriyet Caddesi'nde Taksim'de iskele çöktü.

Haber Giriş : 2014-09-23T15:59, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Taksim'de fırtına nedeniyle 10 katlı bir inşaatın iskelesi çöktü. Olayda 6 kişi yaralanırken, 10 araç iskelenin altında kaldı.

İstanbul'da etkili olan fırtına hayatı felç etti. Taksim Cumhuriyet Caddesi'nde fırtınanın şiddetine dayanamayan 10 katlı inşaatın iskelesi çöktü. İHA kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen olayda iskelenin altında kalan çoğu hafif olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Araçların camlarını silmek için olay yerinde olan ve çöken iskelenin altında kalan Suriye uyruklu küçük bir kız çocuğu, bölgede bulunan bir vatandaş tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Diğer yaralılar ise durumları hafif olduğu için ambulanslarda muayene edildi. Olay sırasında 10 araç da iskelenin altında kalarak zarar gördü.

Olayın ardından çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Çöken iskelenin olduğu yerde çalışma yapan itfaiye erleri de zaman zaman tehlike atlattı. Yaşanan olayın ardından Cumhuriyet Caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Çöken iskelenin kaldırılması için çalışmalar sürüyor.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR

Enkazın altında kalan ticari taksinin şoförü:

"Yağmur gibi düşmeye başladı. Hortum olduğunu hissettim. Savrularak gelmeye başladı, Allah'tan dik olarak gelmedi, çapraz düşmeye başladı. Araçta yolcum vardı, ona da bir şey olmadı. Ben o panikte bir şey göremedim. İtfaiye de yetişti. İtfaiyeye yol açmaya çalışıyordum."

"Rüzgar esti bir anda kırılmaya başladı. Önce sağ sonra sol tarafından yıkıldı. Yürüyen bir insan yoktu. İki taksinin üzerine devrildi."

"Kaza yerinde dilenen bir kadın vardı. Bebekle çocuğu kurtardılar. Kadını merak ediyorum. Çıkardılar mı acaba?"

Ayrıntılar geliyor...

İhlas Haber Ajansı