Anasayfa

Ankara Üniversitesi'nden işaret dili sertifika programı

Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (ANKUZEM), "İşaret Dili Temel Eğitimi e-Öğrenim Sertifika Programı"nı başlatıyor.

Haber Giriş : 2014-09-28T09:24, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

İşaret Dili, işitme engellilerce kullanılan, duygu, düşünce, istek ve ihtiyaçların ifade edilmesi amacıyla görsel ve jestsel biçime dayanan dili ifade etmektedir. ANKUZEM tarafından düzenlenen ve Türkiye'de ilk kez uygulanan bu sertifika programının amacı, Türk İşaret Dili'ni öğrenmek isteyenlerin zaman-mekan sınırlılıklarını aşarak, onların bu alanda yapacakları ileri çalışmalara uzaktan eğitimle yardımcı olmak, temel hazırlamaktır.

İşaret Dili Tercümanı Oya Tanyeri tarafından verilecek olan program haftada 2 gün 2'şer saat olmak üzere toplam 8 haftadan (32 saatten) oluşmaktadır. Sertifika Programı kapsamında, "Tarihçe, Alfabe, Basit Cümle Yapıları, Soru Cümleleri, Olumsuz Yapılar, Sıfatlar, Fiiller, Diyalog Örnekleri" dersleri yer almaktadır.

İşaret Dili Temel Eğitimi Sertifika Programı 20 Ekim 2014 tarihinde başlayacaktır. Programa başvurular 1 -18 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Kontenjan 24 kişidir. İşaret Dili Temel Eğitimi Sertifika Programı katılım ücreti 240 TL'dir. Ankara Üniversitesi mensupları ve öğrencileri için bu ücret 200 TL olacaktır ve kontenjan 5'tir. Katılmak veya ayrıntılı bilgi almak için http://uzem.ankara.edu.tr adresini ziyaret ediniz.

Memurlar.Net