Anasayfa

Yağışlı hava etkisini sürdürüyor / Haritalı

Haber Giriş : 2014-11-21T09:19, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Isparta ve Antalya'nın doğusunun yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu bölgesinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Niğde, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Tunceli, Elazığ, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nu kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde 5 ila 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Marmara'nın kuzeybatısı, Orta Karadeniz kıyıları ile Antalya körfezinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Niğde, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Tunceli, Elazığ, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Memurlar.Net