Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde, sağlık kuruluşlarına yönelik düzenlenen operasyonda, 6 doktor ve 1 hemşire tutuklandı. Doktorlardan 3'ünün daha sonra kefaletle serbest bırakıldıkları bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Emekli Sandığı müfettişlerinin ihbarını değerlendiren Edremit Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Akçay beldesindeki 3 özel polikliniğe baskın düzenledi.
Baskınlarda, dosya ve bilgisayarlara el konulurken, aralarında polikliniklerde görevli hemşire ve doktorların da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.
Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen doktorlardan Alp O. (39), Sedat K. (45), Erdem Nail O. (46), Hüseyin K. (43), Hüseyin Ü. (44) ve Çetin Ö. (41) ve hemşire Gülser U. (42)
"evrakta sahtecilik, kamu kurumunu dolandırma ve irtikap" suçlarından tutuklanırken, diğer 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sedat K, Erdem Nail O ve Hüseyin K avukatlarının yaptığı itiraz sonucu, daha sonra kefaletle serbest bırakıldıkları, bu kişilerin tutuksuz yargılanacakları bildirildi.