Anasayfa

5 yıl içinde 15 bin infaz koruma memuru alınacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerinin dış güvenliğinin jandarmadan alınıp Adalet Bakanlığı'na devrinden sonra 5 yıl içerisinde kademeli olarak 15 bin civarında infaz koruma memuru ve diğer yardımcı personel alımı yapacaklarını söyledi.

Haber Giriş : 2014-12-25T17:55, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Cezaevleri İş Yurtları Fuarı, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı. Törene, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve çok sayıda yargı mensubu katıldı.

"15 BİN KORUMA MEMURU VE YARDIMCI PERSONEL ALINACAK"

Cezaevlerinin dış güvenliğinin bugüne kadar jandarma tarafından sağlandığını, uzun bir zamandır dış güvenliğin Adalet Bakanlığı'na devri çalışmalarının olduğunu anımsatan Bakan Bozdağ, "Ancak henüz netice alamadık. Yaptığımız çalışma sonucunda dış güvenliğin Adalet Bakanlığı'na devrini sağlayarak hem içeride hem dışarıda, yönetimde, güvenlikte, uygulamada, her türlü tasarrufta birliği sağlamak ve ekonomik tasarrufu bakımından son derece önemli bir adımı attık. Dış güvenliği Adalet Bakanlığı'na alıyoruz. Kanun tasarısı Adalet Komisyonu'nda görüşüldü. Komisyon kabul etti. Şuanda Meclis Genel Kurulu'nda sırasını bekliyor. Ocak ayında Meclis'imizin açılmasına müteakip ilk gündeme alacağımız kanunlardan birisi olacaktır. Tahmin ediyorum Ocak ayında yasalaştırma imkanı bulacağız, böylelikle 1 Ocak 2016'dan itibaren dış güvenlik Adalet Bakanlığı'nda olacak. Bu çerçevede infaz koruma memuru ve diğer yardımcı personel kapsamında da önümüzdeki süreç içerisinde 15 bin civarında 5 yıl içerisinde kademeli olarak bir alımda gerçekleşecektir. Bu düzenleme ile infaz koruma memurlarımızın maaşlarında belki çok fazla büyük bir iyileştirme değil ama kısmı bir iyileştirme de yapıldığını ifade etmek isterim. Yıpranma payları daha önce kaldırılmıştı, yıpranma paylarını yeniden getiriyoruz. Çünkü onların gerçekten zor bir görev ifa ettiğini biliyoruz. Bu kanun çerçevesinde o imkanı da getirdiğimiz ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından fuarı gezen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, mahkumlar tarafından yapılan ve stantlarda sergilenen ürünleri inceledi.

İhlas Haber Ajansı