Anasayfa

DKAB mezunları: 28 Şubat ürünü değiliz

Başkent'te eğitim fakültelerinde bulunan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği mezunu öğrencisi bir grup, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünde haklarının ellerinden alındığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Haber Giriş : 2015-01-11T22:22, Son Güncelleme 2020-06-03T13:45

Başkent'te bir grup, "2014 Eylül ayı öğretmen atamalarında, ilahiyat fakültesi din kültürü ve ahlak bilgisi eğitimi bölümü mezunlarına verilen hakların eğitim fakültesi din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümü mezunlarına verilmediği" gerekçesiyle Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünde eylem yaptı.

Ellerinde "28 Şubat ürünü değil mağduruyuz", "DKAB hakkı olanı istiyor" yazılı dövizler taşıyan grup adına yapılan basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya "Besmele" ile başlayan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği mezunu Yaprak Özyol, "2014 yılı Eylül ayı öğretmen atamalarında YÖK'ün kapattığı din kültürü bölümü branşına öncelikli olarak ilahiyat fakültesi mezunları alındı. Oysa ilahiyatçıların öncelikli olarak yerleştiği bölümü imam-hatip meslek liseleriydi. Ne yazık ki eğitim fakültelerinde okuyan adayların büyük bir kısmı tek tercih edebileceği bu bölüme yerleşemedi. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı binlerce DİKAB öğrencisi dururken verilen formasyon ile ilahiyat fakültesi mezunlarını alanımıza atamış ve bunun yanında formasyonları YÖK işbirliğiyle gerçekleştirilmiştir" dedi.

"İLAHİYATÇI HOCALARIMIZ BİZE 'SİZ 28 ŞUBAT ÜRÜNÜSÜNÜZ' DEMEYE BAŞLADILAR"

Özyol, "MEB'de emsal teşkil eden birçok öncelik hakkı örneği varken aynı hak din kültürü öğretmenliğine verilmemiştir. Gece gündüz yardım ettiğimiz, formasyon haksızlığının giderilmesi için tweet attığımız, 'Aynı annenin ikiz kardeşiyiz' dediğimiz ilahiyatçı kardeşlerimiz bir anda bize 'Siz 28 Şubat ürünüsünüz' dediler. Gönüllü bir şekilde derslerine girdiğimiz ilahıyatçı hocalarımız da bize 'Siz 28 Şubat ürünüsünüz' demeye başladılar. Madem biz 28 Şubat ürünüydük, hükümet neden son 2 yılda bu kadar çok din kültürü öğretmenliği bölümü açtı. İmam-hatip katsayı zulmü dönemine din kültürü öğretmenleri olarak geri döndük. Ama bu kez arkamızda duran kimse yok. Gittiğimiz ve kapısını çaldığımız bütün milletvekilleri bizi geri çevirdi. Din İşleri Genel Müdürlüğü'nün bizi hesaba aldığı bile yok, Milli Eğitim Bakanlığı bizi yok saydığı için başvurularımızı bile inceleme zahmetine girdiği yok" ifadelerini kullandı.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

İhlas Haber Ajansı