Anasayfa

Kılıçdaroğlu: Laiklik terörün panzehiridir

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Terör insanlık suçudur. Nereden ve kimden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terör sadece Paris'te mi oldu? Hayır. Bir aylık zaman dilimi içinde Nijerya'da 2 bin insan din iman adına katledildi. Lübnan'da El-Nusra 39 kişiyi katletti. Sultanahmet'te polisimiz şehit edildi'' dedi.

Haber Giriş : 2015-01-13T14:11, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Hükümeti dış politika konusunda defalarca uyardıklarını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Yanlış Suriye politikası bizi terör örgütleri ile komşu yaptı'' dedi.

''LAİKLİK TERÖRÜN PANZEHİRİDİR''

Kılıçdaroğlu, ''Bütün İslam dünyasına sesleniyoruz; lütfen laikliği benimseyin. Laiklik terörün de panzehiridir'' ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Bütün İslam dünyasına sesleniyoruz; lütfen laikliği benimseyin. İnançların güvencesidir laiklik. İnsanların inançlarına siyasetin müdahale etmemesi demektir. Ederse ne olur? İşte Paris olur. Laiklik terörün de panzehiridir.

Terör insanlık suçudur. Nereden ve kimden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terör sadece Paris'te mi oldu. Hayır. Bir aylık zaman dilimi içinde Nijerya'da 2 bin insan din iman adına katledildi. Lübnan'da El-Nusra 39 kişiyi katletti. Sultanahmet'te polis karakoluna giren canlı bomba bir polisimizi şehit etti. Terör bu kadar acımasızdır. Eline silah alıp masum insanları öldürmek İslamiyet değildir. Hükümeti Suriye politikasında defalarca uyardık.

''ADAM DEĞİLLER, NE SÖYLEYEYİM''

Fatura Türkiye'ye bir gün mutlaka çıkar dedik. Biz sizi uyardık. Ama onlar bunu dinlemediler. Bütün dünyadan radikal unsurları getirdiler Türkiye üzerinden Suriye'ye geçirdiler. Katar'da para aldılar ellerine silah verdiler git Suriye'de Irak'ta kardeşlerini öldür diye. İslam coğrafyası kan akıtan bir coğrafya oldu. İlk fatura Cilvegözü'nde çıktı sonra Reyhanlı'da çıktı. Sıkılmadan arlanmadan CHP'yi sorumlu tuttular. Adam olsalar özür dilerler. Ama adam değiller. Ne söyleyeyim ben.''

Anadolu Ajansı