Anasayfa

Erdoğan'a hakaret eden iki öğretmene hapis cezası

ÇANAKKALE'deki bir mitingde attıkları sloganda, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hareket ettikleri iddiasıyla yargılanan 1 sendika başkanı, 2 öğretmen ve 1 üniversite öğrencisine, 11'er ay 20'şer gün hapis cezası verildi. Mahkeme, hapis cezasını 7 biner lira para cezasına çevirerek hükmün açıklanmasını 5 yıl süreyle geri bıraktı.

Haber Giriş : 2015-01-19T13:19, Son Güncelleme 2021-08-15T19:01

Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof.Dr. Telat Koç ile iki öğretmen ve bir üniversite öğrencisi hakkında, Milli Eğitim Yasası'nda yapılan değişikliklere tepki göstermek amacıyla Eğitim-Sen tarafından, geçen yıl 26 Nisan'da düzenlenen eylemde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde slogan atıp, hakaret ettikleri iddiasıyla 'Devlet büyüklerine hakaret' suçlamasıyla savcılık tarafından dava açıldı. Çanakkale 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, geçen çarşamba günü sonuçlandı. Mahkeme, yargılanan dört sanığa 11'er ay 20'şer gün hapis cezası verdi. Hapis cezası 7'şer bin TL para cezasına çevrildi ve hükmün açıklanması 5 yıl süreyle geri bırakıldı.

"HAKSIZ CEZA" ELEŞTİRİSİ

O dönemde mitingin izinli olarak yapıldığını ve demokratik tepki haklarını kullandıklarını savunan Prof.Dr. Telat Koç, iddia edilen sloganların atılıp- atılmadığını hatırlamadığını ifade etti. Slogan atılsa bile bunun çok sayıda kişi tarafından yapıldığını belirten Prof.Dr. Koç, sadece 4 kişi hakkında dava açılmasını eleştirdi. Belli kişilerin hedef seçilerek toplumun susturulmaya çalışıldığını ileri süren Prof.Dr. Koç, şöyle konuştu:

"Bu tamamen eleştiri hakkı. Bizim verdiğimiz vergilerle görev yapan kişileri eleştirmek doğal haktır. Demokrasi ve hukuk herkese lazım. Doğru olan şeyleri de yanlış olan şeyleri de eleştirme hakkı vardır. Daha iyi hizmet verilmesini sağlamak için yaptığımız eleştiriye teşekkür edilmesi gerekirken, haksız ceza veriliyor."

Burak GEZEN/ ÇANAKKALE,

DHA