Anasayfa

Milli Mayın Merkezi adlı yeni bir kurum kuruldu

Milli Mayın Faaliyet Merkezi Başkanlığı kuruldu

Haber Giriş : 2015-02-03T17:44, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

6586 sayılı Milli Mayın Faaliyet Merkezi Başkanlığı Kanunu, 3 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

3 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kanuna göre, Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak Milli Mayın Faaliyet Merkezi kurulmuştur.

Bu kurum 50 sözleşmeli personel çalıştıracaktır. Bunların niteliği yani hangi fakülte mezunu olacağı ile alımın nasıl yapılacağı Bakanlar Kurulu Kararıyla belirlenecektir. Bakanlar Kurulu kararı yayımlandığında sitemizde olacaktır. Alınacak sözleşmeli personele ödenecek ücret Milli Savunma Uzmanına verilecek ücreti geçmemek üzere Bakanlıkça belirlenecektir.

Diğer taraftan, kamuda çalışan personel bu Başkanlıkta geçici olarak görevlendirilebilecektir. Ancak bunların ücretleri eski kurumlarınca ödenecek ve bunlar görevli olduğu sürede aylıklı izinli olacaktır.

İŞTE KANUNDA YER ALAN HÜKÜMLER

Sözleşmeli personel çalıştırma

MADDE 6 - (1) Merkezde; bu Kanunla verilen görevlerin yürütülmesi için, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair hükümlerine bağlı kalınmaksızın özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda sözleşmeli personel çalıştırılabilir. Bunlar 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılır. Bunlara ödenecek ücretin net tutarı, birinci dereceli Milli Savunma Uzmanına ödenen aylık net tutarının yıllık ortalamasını aşmamak üzere Bakan tarafından tespit edilir. Çalıştırılabilecek toplam sözleşmeli personel sayısı elliyi geçemez.

(2) Merkezde çalıştırılacak sözleşmeli personelin hizmete alınmaları, görev ve yetkileri, nitelikleri, disiplin esasları, yükümlülükleri, sözleşmenin fesih halleri ile diğer hususlar Bakanlıkça çıkarılan yönetmelikle düzenlenir.

Görevlendirme

MADDE 7 - (1) 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinde sayılan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar aylık, ödenek, her türlü zam ve tazminatlar ile diğer mali ve sosyal hak ve yardımları kurumlarınca ödenmek kaydıyla geçici olarak Merkezde görevlendirilebilir. Merkezin bu konudaki talepleri, ilgili kurum ve kuruluşlarca öncelikle sonuçlandırılır. Bu madde kapsamında görevlendirilen personel, kurumlarında aylıklı izinli sayılır. İzinde oldukları sürece memuriyetleri ile ilgili özlük hakları devam eder ve bu süreler terfi ve emekliliklerinde hesaba katılır. Bunların geçici görev yollukları Merkez tarafından ödenir.

Memurlar.Net - Özel