Anasayfa

Gelir uzmanları, şef'e karşı da sorumlu olacak

Gelir uzmanlarının sorumlu oldukları hiyerarşik kademeyi düzenleyen madde değişti.

Haber Giriş : 2015-02-09T12:10, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliğinin 24. maddesinin eski hali şu şekildedir:

Gelir uzmanları görevlendirildikleri bölümün yönetiminden sorumlu müdür yardımcısı tarafından kendilerine verilen görevleri mevzuata uygun olarak ve zamanında yerine getirmemekten dolayı müdür yardımcısına karşı sorumludurlar

Gelir uzman yardımcıları ve memurlar servisin yönetiminden sorumlu memur, şef, müdür yardımcısı ve müdür tarafından verilen işleri belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yerine getirmekle yükümlü olup, kendilerine verilen görevleri, mevzuata uygun olarak ve zamanında yerine getirmemekten dolayı servis şefine karşı sorumludurlar.

Yönetmeliğin 24. maddesi, 8 Şubat'ta şu şekilde değişmiştir:

Gelir uzmanları, gelir uzman yardımcıları ve memurlar; şef, müdür yardımcısı ve müdür tarafından verilen işleri belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yerine getirmekle yükümlü olup, kendilerine verilen görevleri, mevzuata uygun olarak ve zamanında yerine getirmemekten dolayı şefe, müdür yardımcısına veya müdüre karşı sorumludurlar.

DEĞERLENDİRME

Gelir uzmanları daha önce sadece, görevlendirildikleri bölümün yönetiminden sorumlu müdür yardımcısına karşı sorumluydu. Yapılan düzenlemeyle, gelir uzmanları, şef, müdür yardımcısı ve müdüre karşı sorumlu hale getirilmiştir.

Ayrıca yönetmeliğin 13. maddesinde yapılan değişiklikle malmüdürlüklerinde yeterli şef yok ise servisi yönetme görevi varsa gelir uzmanına yoksa memurlardan birine verebilecek. Daha önce sadece memurlara verilebiliyordu.

Yönetmelik değişikliğinin tam metni için tıklayın.

Memurlar.Net - Özel