Anasayfa

Mali hizmet uzmanlığı neden 2. sınıf?

Mesleğe özel bir yarışma sınavıyla giren, tez hazırlayan, yazılı ve sözlü sınavla uzmanlığını alan Mali Hizmetler Uzman ve Uzman yardımcıları neden 2. sınıf?

Haber Giriş : 2015-02-13T10:47, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Mali Hizmetler Uzmanlığı Yönetmeliğinde; Mali Hizmetler Uzmanlığı mesleğine özel yarışma sınavı sonucunda uzman yardımcısı olarak girileceği, uzman yardımcılarının idareleri tarafından belirlenecek bir konuda tez hazırlayacakları, yeterlilik ve dil sınavlarında başarılı olmaları şartı ile uzman olarak atanabilecekleri hükme bağlanmıştır.

Mali Hizmetler Uzmanı atanması amacıyla 2006 ve 2007 yıllarında yapılan geçiş sınavlarını 824 kişi, Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı atanması amacıyla 2008, 2011 ve 2013 yıllarında yapılan uzman yardımcılığı alım sınavlarını ise 1361 kişi kazanmıştır. Bu durumda, halen görev yapmakta olan Mali Hizmetler Uzmanı ve Uzman Yardımcılarının toplam sayısı 2185 olması gerekirken; özlük hakları ve diğer olumsuzlukların yol açtığı durumlar nedeniyle meslekten ayrılmalar olmuş ve şu an görev yapan Mali Hizmetler Uzman/Uzman Yardımcısı sayısı 1383'te kalmıştır. Mali Hizmetler Uzmanlığı/Uzman Yardımcılığı sınavlarını kazanan ancak, şu an meslekte bulunmayanların oranı yaklaşık %37 olarak tespit edilmiştir. Bu sayının, mesleğin özlük hakları ve diğer olumsuzluklarla ilgili iyileştirme olmaması halinde daha da artacağı muhtemeldir.

Aşağıdaki tablodan da görüleceği üzere, hem mali hizmetler uzmanları hem de uzman yardımcıları diğer kariyer meslek mensuplarından çok daha düşük bir ücret almaktadır. Meslek mensupları kendilerine uygulanan ayrımcılığın sona erdirilmesini istiyor.

RESMİN BÜYÜK HALİ İÇİN ÜSTÜNE TIKLAYIN.

Memurlar.Net - Özel