Anasayfa

4 Mart 2015 tarihli önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 2015-03-04T00:05, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tophane-i Amire'de, "Kelam'dan Kalem'eBüyük Buluşma" Klasik Sanatlar Sergisi'nin açılış törenine katılacak.

- Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile SavaronaYatı'nda görüşecek. İki lider, Çırağan Sarayı'ndaki 6. UluslararasıTürkmenistan Yatırım Forumu'nda yer alacak.

- Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç ile Mabeyn Köşkü'ndebir araya gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zümrüdüanka "YeşilayEnleri 2015"in ödül törenine katılacak.

(İstanbul/11.00/13.00/15.00/18.30/20.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Filipinler'in Ankara BüyükelçisiMaria Rowean Mendoza Sanchez'i kabul edecek.

(TBMM/11.00)

3- CHP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanacak.

(Ankara/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fas'ta,5. Muhammed Üniversitesi Çok Amaçlı Oditoryumu'nun açılışını yapacak,ziyaretlerde bulunacak.

(Rabat)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı FikriIşık, organize sanayi bölgeleri ve sanayi siteleri yönetimlerinibilgilendirme toplantısında yer alacak.

(Ankara/10.00)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Almanya'da, Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'na ve Avrupa TürkDemokratlar Birliği tarafından düzenlenen toplantıya katılacak.

(Berlin)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Derneğinin düzenlediği "Kaybolan MesleklerFotoğraf Sergisi"nin açılışındabulunacak.

(Ankara/11.00)

5- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Katar'da, limanziyaretleri ile harekat ve eğitim faaliyetlerikapsamında Doha Limanı'nda bulunan TCG Büyükada gemisinde düzenlenenresepsiyonda yer alacak.

(Doha)

6- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Irak'ta, mevkidaşı Halid el-Ubeydi ile görüşecek, Başbakan Haydar el-İbadi ile bir araya gelecek.

(Bağdat)

7- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 4Gsürecinin başlatılmasıyla ilgili basın toplantısı yapacak.

(İstanbul/13.30)

8- TBMM Genel Kurulunda, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleridevam edecek.

(TBMM/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımalarıtakip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİDhedeflerine düzenlediği havasaldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmelerizleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılı girişimcilik istatistikleriniaçıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde,Bursaspor-Gençlerbirliği ve Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçemaçları oynanacak.

(Bursa/18.30/Mersin/20.30)

2- Basketbol ULEB Avrupa Kupası son 16 Turu ilk maçında, Banvit,sahasında İtalya'nın Virtus, Pınar Karşıyaka, deplasmanda Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımıyla karşılaşacak.

(Bandırma/19.00/Rytas/19.00)

3- Voleybol Erkekler DenizBank CEVŞampiyonlar Ligi 6'lı Play-Off ilk maçında, Halkbank,Rusya'nın Zenit Kazan takımına konuk olacak.

(Kazan/18.00)

4- Voleybol Kadınlar CEV Kupası çeyrek final ilk maçındaGalatasaray Daikin, deplasmandaRusya'nın Omickha Omsk takımıyla karşılaşacak.

(Omsk/15.00)

5- Voleybol Erkekler CEV Kupası çeyrek final ilk müsabakasında,Fenerbahçe, Rusya'nın Dinamo Moskova takımına konuk olacak.

(Moskova/18.00)

6- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final ilk maçında,Bursa Büyükşehir Belediyespor, deplasmandaAlmanya'nın Rote Rabentakımıyla karşı karşıya gelecek.

(Vilsbiburg/18.00)

7- Voleybol Erkekler Challenge Kupası çeyrek final ilkkarşılaşmasında, Galatasaray FXTCR, Sırbistan'ın VojvodinaNS Seme, Maliye Milli Piyango ise Belarus'un Stroitel takımını konuk edecek.

(İstanbul/Ankara/18.00)

8- Hentbolde, Spor Toto BayanlarTürkiye Kupası çeyrek final ilk maçları yapılacak.

Anadolu Ajansı