Anasayfa

Mesleki eğitimde Alan ve Dal için öğrenci sayılarında sorun var

Haber Giriş : 2015-03-10T00:02, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

07.09.2013 Tarihli ve28758 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Alan ve dala geçiş" başlıklı 39. maddesi 3. fıkrasında; "Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde, sınıf tekrar edenler dahil, bir alanda eğitime başlanabilmesi için en az 10, bir dalda eğitime başlanabilmesi için en az 8 öğrencinin kayıtlı olması gerekir." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlerde varsayılan Alan ve Dal için ilk başta olacak öğrenci sayılarıdır.

Örneğin; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 10 öğrenci "ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ" Alanını seçerek bu alanda eğitim öğretime başlayabilecek daha sonradan öğrenci sayısının herhangi bir nedenle azalması halinde o Alan öğrenciler mezun olana kadar kapatılmayacaktır.

Aynı durum Dal içinde geçerli olacaktır. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 8 öğrenci "ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ" Alanı "Büro Makinaları Teknik Servisi" Dalını seçerek bu alanda eğitim öğretime başlayabilecek daha sonradan öğrenci sayısının herhangi bir nedenle azalması halinde o Dal öğrenciler mezun olana kadar kapatılmayacaktır.

Fakat, 10 öğrencinin "ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ" Alanını seçerek bu alanda eğitim öğretime başladığını varsayar isek ve öğrenci sayısının Dal seçiminden önce herhangi bir nedenle yediye düşmesi halinde bu öğrenciler yukarıdaki yönetmelik hükmüne göre "ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ" Alanının hiçbir Dalını örneğin "Büro Makinaları Teknik Servisi" Dalını seçemeyecek ve eğitim öğretime devam edemeyeceklerdir.

Bu öğrencilerin durumunun ne olacağı hakkında Milli Eğitim Bakanlığının açıklama yapması gerekmektedir.

Memurlar.Net - Özel