Anasayfa

'Kamu çalışanlarına ilave maaş artışı yapılacak mı?' sorusu

Haber Giriş : 2006-08-01T10:50, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Anavatan Partisi Diyarbakır Milletvekili Muhsin Koçyiğit, kamu çalışanları ve emeklilere, yılın ikinci 6 aylık dönemi için ilave maaş artışı yapılıp yapılmayacağını sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Koçyiğit, 2006 yılı Bütçe Kanununda enflasyon oranı yüzde 5 öngörüldüğü için kamu çalışanları ve emeklilere bu oran esas alınarak yüzde 5 zam yapıldığını anımsattı.

Koçyiğit, 2006 Bütçe Kanununda yılın tümü için öngörülen yüzde 5'lik enflasyonun, yılın ilk 6 ayı sonunda gerçekleştiğine işaret ederek, "Buna göre, kamu çalışanlarının ve emeklilerin çetin yaşam koşulları karşısında daha fazla ezilmemesi için yılın geri kalan 6 aylık dönemi için ilave maaş artışı yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Anadolu Ajansı