Anasayfa

Burak Can'ın annesi: Benim oğlum evlat değil mi?

Burak Can'ın ölüm yıldönümünde mevlit okutulurken, fenalık geçiren anne Huriye Karamanoğlu, oğlunun acısına dayanamadı. Fenalaşan anne 12 gün yoğun bakımda kaldı. Acılı anne yaklaşık 2 ay önce de kalbinden anjiyo olmuştu.

Haber Giriş : 2015-03-27T13:17, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Gezi eylemcileri tarafından öldürülen Burak Can'ın annesi Huriye Karamanoğlu, "Berkin Elvan için gösteriler yapılırken, heykeller dikilirken bizi kimse hatırlamadı, arayıp soran bile olmadı ölüm yıldönümünde. Benim ki evlat değil mi" dedi.

Gezi eylemcileri tarafından silahla vurularak öldürülen Burak Can'ın annesi Huriye Karamanoğlu, 12 gün kaldığı yoğun bakımın ardından STAR'a konuştu. Acılı anne, "Kimseye karşı isyanım olmadı ama Burak Can'ımın hatırlanmaması beni yıktı" dedi. Gezi olaylarında ölen Berkin Elvan için, heykel dikilip yürüyüşler yapılırken, aynı günlerde çatışmada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can'ın hatırlanmaması acılı anneyi bir kez daha üzdü. Burak Can'ın ölüm yıldönümünde fenalaşıp hastaneye yatırılan anne, 12 günlük yoğun bakımın ardından yeniden hayata tutundu. Geçtiğimiz aylarda oğlunun acısına kalbi dayanamayan anne Huriye Karamanoğlu, "Kimseye karşı bir isyanım olmadı. Oğlumu kaybettikten sonra dünyam başıma yıkıldı. 12 gündür komada kaldım."

İsyanım unutulmasına

Ben komadayken Burka Can geldi, bana sarıldı, yüzümü okşadı, beni teselli etti. Oğlum hatırlanmasını beklerdim ölüm yıldönümünde. Hatırlanmayınca yıkıldım. Benim ki evlat değil mi" dedi.Gezi olayları sırasında Burak Can'ın yaşamını kaybettiği günü anlatan acılı anne "Oğlum dükkanı bir saat önce kapayıp eve uğramıştı. Ona son sözüm; oğlum yemeğini ye, öyle dışarı çık, oldu. Tamam deyip, 15 dakikaya geleceğini söyledi. Ne olduysa o 15 dakikada oldu, kader işte. Allah verdi yine Allah bu yolla aldı ama benim de içim yandı. Dünya başıma yıkıldı o günden sonra" dedi. Burak Can'ın ölüm yıldönümünde hastaneye kaldırılan anne Karamanoğlu, "Unutulmasına, hatırlanmamasına üzülüyorum. Kimseye karşı bir isyanım olmadı, ne devlete ne insanlara. Ben evladım gitti diye insanları birbirine düşman mı edeyim? Sadece evladımın unutulmasını istemiyorum. Berkin Elvan için gösteriler yapılırken, heykeller dikilirken bizi kimse hatırlamadı, arayıp soran bile olmadı ölüm yıldönümünde"dedi.

Star Gazetesi