Anasayfa

Özel harekat timleri Çağlayan Adliyesi'ni abluka altına aldı

Adliyedeki rehine olayıyla birlikte özel harekat timleri teyakkuz halinde. Çağlayan Adliyesi'nde rehin alınan savcının odasının bulunduğu 6'ncı kat izole edildi. Timler operasyon için elleri tetikte bekliyor

Haber Giriş : 2015-03-31T17:36, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, adliyedeki odasında rehin alınmısının ardından özel harekat timleri teyakkuza geçti.

6'NCI KAT İZOLE EDİLDİ

Timler Adliye'ye binasının her katına konuşlandı. Savcının odasının bulunduğu 6'ncı kat tamamen izole edildi. Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerle Emniyet'in müzakere timi olay yerinde bütün önlemleri aldı. Operasyon ihtimaline karşın eller tetikte bekliyor. Adliye çevresinde de kuş uçurtulmuyor. KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ

Adliye giriş-çıkışlara kapatıldı. Alt ve üst katlarda yoğun güvenlik önlemi alındı. Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.

Rehine krizine ilişkin ilk resmi açıklama

VALİ VE İL EMNİYET MÜDÜRÜ ADLİYE'DE

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da adliyeye geldi. Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

SAVCININ ODASINDA 3 KURŞUN DELİĞİ

Personelin Adliye'yi yavaş yavaş boşaltmaları isteniyor. Savcının odasının bulunduğu katlarda hava sirkülasyonu sağlayacak çalışmalar yapılıyor. Savcının odasında 3 kurşun deliği bulunduğu belirtiliyor.

OPERASYONDAN ÖNCE MÜZAKERE GİRİŞİMİ

Özel Harekat Timleri'nin operasyonundan öne müzakere girişimi yapıldığı bilgisi geliyor. Öte yandan İstanbul Adliyesi önünde Berkin Elvan sloganı atan bir kişi, göz altına alındı.

Habertürk